Velkommen til det 99 elevkull på Trøndertun!

Med en oppfordring om å bruke tid på å se hverandre ønsket rektor 136 ungdommer fra inn og utland velkommen til Trøndertun folkehøgskole.

Samtaler i mange fasonger i gang allerede første kvelden.

Vi blir til i blikket til den andre, så se hverandre!

Sitat fra rektors åpningstale

Søndag 29 august var det bilkø inn på tunet fra morra til kveld. Det tar tid å levere 136 ungdommer som ikke bare skal ha med seg hodet, drømmer, forventninger, dyne og klær, men tonnevis med musikkutstyr i tillegg. Ting tok også litt ekstra tid fordi vi tar smittevern på alvor og sluset elevene inn i 2 kohorter.

Foreldrene fikk ikke komme inn på skolen, men fikk servert kantinas legendariske kringle og en varmende kopp kaffe mens de måtte se på at ungene deres lastet seg selv og stæsjet sitt inn på internat og over i et nytt kapittel i livet. Det var nok både vemodig, vakkert og spennende for alle parter.

Folkehøgskolen er «samtalens skole», og det tok ikke lang tid før gryende samtaler var på gang overalt på tunet. Både i form av prat under 4 øyne, karaoke på rommet, ballspill og liv og latter i små og store grupper.

Vi lover å prøve å føre en vettug og dannet samtale med alle 136 gjennom hele skoleåret. Det blir ikke alltid enkelt, men det blir viktig og vi har trua på at det vil stå igjen som en samtale det har vært verdt å bruke ett år på.

(Skolen er 102 år altså, men den tok ikke i mot elever fra 43 – 45, derfor 99 og ikke 102 kull :-9 )