Jazz

Som elev på Jazzlinja på Trøndertun får du jobbe med jazz i alle fasonger. Vi er åpne og lekne i sjangervalget og spiller gjerne låter fra pop og rock tradisjon om det er det du vil. På Trøndertun finnes ingen stilbegrensing, men alt som fremføres har en solid mengde improvisasjon i seg. Vi leker og leter i musikken.

Vi er nærmeste nabo til den legendariske jazzlinja på NTNU og vi jobber med samme gehørbaserte metodikk. Så drømmer du om å gå videre til høyere utdanning innen jazz er dette linja for deg. Vi ser på musikken som et språk du skal lære deg å snakke. Da er det viktig å lære å «snakke» av de beste. Da blir hørelære og transkribering av de bestes soloer og låter viktig læring. Vi lytter og hermer etter de store Jazzlegendene, men fordi det er akkurat u som spiller det vil det etterhvert komme ut som din egen stemme. Vi jobber mye med dette både på instrumentet og ved å synge med egen stemme.

Skal du improvisere så er det en forutsetning at du har oversikt på instrumentet slik at det du skaper og tenker i nuet kommer ut riktig på ditt instrument. Dette er en evig læringsprosess som er lett å forstå, men som man må jobbe med til evig tid. Er du interessert i et dypdykk i improvisasjon kan Jazzlinja være noe for deg. Velkommen til Trøndertun!

Lars Olav Berg

Musikkpedagog – saxofonist og keyboardist

Norges Musikkhøgskole i Oslo og Trøndelag Musikkonservatorium i Trondheim. Jobbet med Gary Holton & Casino Steel, Terje Tysland, Henning Sommerro, Bjørn Kruse, Hans Rotmo, Trond Granlund, Øyvind Elgenes (Elg), Gunnar Andreas Berg, Palle Mikkelborg, Siri Gjære, Tore Johansen, Travellin` Strawberries, The Difference, Dance with a Stranger, Lagylia, Ulf Risnes. Vært kapellmester ved Trøndelag Teater.

Slik er livet på Trøndertun

Finn ut mer her »