Om oss

Velkommen

Vennskap for livet, kreativitet, fordypning, drømmer, latter, liv.

Trøndertun er energi, nysgjerrighet, lekenhet, lidenskap og vennskap. Dansere på vei til og fra trening, rock-, pop- og jazzmusikk som strømmer ut fra øverom, lydstudioer og konsertsaler. Hele skolen «Rocker!» 

Våre lærere er profesjonelle utøvere med lang fartstid fra scener i inn og utland. Vi tenker ikke på oss selv som en skole som driver med dans og musikk. Vi vil VÆRE dans og musikk. Vi er stolte av å bli kalt «Rockeskolen» fordi det sier noe om hvordan vi både danser og spiller – vi er upolerte, ekte og engasjert. Bli med oss inn i Bobla!

Her lever og lærer du sammen med 30 dansere, 120 musikere døgnet rundt i et helt år. Hvert år dannes det 50-60 band på Trøndertun, og danserne lager mange forestillinger og inviteres til å danse på mange arenaer utenfor skolen. Du vil utvikle deg individuelt, og du vil utvikle deg sammen med andre – det magiske som kan skje i inspirert samspill!

Å uttrykke seg gjennom kunst kan være skummelt. Det er rett og slett ikke lett å stå frem som seg selv. Derfor er et trygt og raust skolemiljø viktig for oss. Hos oss skal det være moro å prøve på det man ikke klarer, og det skal være trygt å feile. Sammen med dine medelever vil du utvikle deg og dine kunnskaper om både egne og medelevenes behov og følelser.

Dans og musikk er et språk. Gjennom å spille og danse sammen lærer vi å uttrykke oss med egen stemme i et fellesskap. Hos oss er det rom for å være seg selv – sammen med andre.

På Trøndertun lever og lærer vi sammen. Alle har felles ansvar for utvikling, mestring og moro. Det gjelder både i undervisningen og i det sosiale livet ved skolen. Ingen drøm er for liten, ingen for stor.

Gjennom å utfordres faglig og sosialt i et raust og trygt miljø lærer man seg selv å kjenne, og man blir bedre til å utrykke seg med sin egen stemme. Som elev hos oss blir du mer selvstendig, bygger sterke vennskap og utvikler toleranse for andres uttrykk. Kort sagt lærer man å bli et bedre menneske blant menneskene.

Hos oss kan du gi Drømmen Din en sjanse – i samspill med andre!

 

Ansatte

Tormod Gjersvold

Rektor

Tormod er egentlig skuespiller, og har mer enn 30 års erfaring fra ulike deler av Kulturfeltet. Han har jobbet som frilansskuespiller, drevet teatergruppe, jobbet med film og tv både foran og bak kamera, arrangert festivaler og mye annet. Før han begynte på Trøndertun var han rektor i en kulturskole.

Tormod brenner for kunsten og for at unge skal kunne få lære å uttrykke seg gjennom kunst.

Bjørnar Søreng

Ass. rektor. Avdelingsleder musikk. Musikkpedagog – trommer/perkusjon.

Utdannet ved Musicians Institute i Los Angeles i USA og har i tillegg studert privat på Cuba. Trommeslager og perkusjonist fra Trondheim. Aktiv frilance karriere og spiller til daglig i band som Mambo Compañeros og Afrocadabra. Opptredd på scener over hele Skandinavia og på de fleste store jazzfestivaler i Norge.

Line Cecilie Tirslaug

Kontor- og Internatleder

Siri Haugen Sve

Økonomileder

Jan William Ernstsen

Musikkpedagog – gitar

Gitarist, musiker og låtskriver fra Trondheim. Utdannet ved Musikkonservatoriet i Trondheim og ved G.I.T (Guitar – Institute Los Angeles USA) Han har gitt ut flere album og kommer med instrumental CD og nytt Stargazer album i 2017/ 2018.

Viktor Wilhelmsen

Musikkpedagog – gitar

Utdanning fra Musikkvitenskap og Jazzlinja ved NTNU. Gitarist og låtskriver. Bred kompetanse innen Rock, Jazz, Folk og Blues og en produktiv tekstforfatter. Gitt ut plater og turnert som soloartist og som gitarist i band som The Great Big Taters, Machina og NULL

Conor Patrick Johannessen

Musikkpedagog – låtskriver, produsent

Artist, låtskriver, tekstforfatter og musikkprodusent. Nasjonal og internasjonal suksess med prosjekter som Jay & Bandidos, Josephine, Christoffer Øien, Amish 82, Departure, The Airborne Highfives, Leüthenhaven, 1001 og med Conor Patrick & The Shooting Tsar Orchestra. Grunnla Trondheim Studio i 2003 har han vært en av de sentrale skikkelsene i Trondheims musikkmiljø.

Anne Berit Reitan

Kjøkkenleder – kokk

Mat er viktig for elevenes trivsel. I og med at elevene er her 24 timer i døgnet, og skal ha både frokost, lunsj, middag og kveldsmat, og så sund og næringsrik kost som mulig, er mat et viktig område. Jeg har ansvaret for planleggingen av menyen og bestyrer kjøkkenet så godt jeg kan, og tar gjerne i mot innspill fra elevene.

Olaug Sommervold

Kokk

Per Arne Berntsen

Kokk

Petra Karine Raphaug

Kokk

Cathrine Holm

Kokk

Roger Skogstad

Driftsleder – vaktmester

Jeg sørger for at bygninger, inventar og uteområder er i god stand, at ventilasjonsanlegg og andre tekniske anlegg fungerer og vurderer og planlegger vedlikeholdsarbeid og reparasjoner i samråd med rektor. Og hjelper elevene med praktiske ting så langt som råd.

Magne Krogstad

Vaktmester

Sammen med skolens driftsleder sørger jeg for at bygninger, inventar og uteområder er i god stand. Og hjelper elevene med praktiske ting så langt som råd.

Eli Svorkås Pedersen

Renhold

Jeg sørger for å holde skolen ryddig og rein og sammerbeider så godt jeg kan med elevene om dette.

Bjørg Oddny Heggdal

Renhold

Jeg sørger for å holde skolen ryddig og rein og sammerbeider så godt jeg kan med elevene om dette.

Jan Morten Hogstad

Nattvakt

Jeg er skolens vokseperson som er til stede hele natten, går brannvakter, sørger for ro og orden og hjeper elevene ved sykdom.

Skolerute

Skolerute 21/22:

Skolestart søndag 29. august 2021

– Høstferie uke 41

– Familedag lør. 20. november

– Juleferie uke 51 og 52

– Vinterferie uke 8

– Påskeferie uke 15

– Studietur uke 16 og 17 (med forbehold)

Skoleslutt lørdag 21. mai 2022

Last ned skolerute i kalenderform

Info nye elever

FAQ

SPØRSMÅL:
Jeg spiller klassisk og elektrisk gitar og spiller også i band. Jeg vil gjerne få jobbe mye med instrumentferdighetene mine, men også spille i fullt band og jobbe rettet mot bransjen og spille mye ute. Klarer dere å si noe om poplinja eller instrumentallinja vil være best?

SVAR:
Da er nok instrumentallinja det beste valget for deg. Der er det fokus på samspill og du får fordypet deg i forskjellige stilarter. Det blir også mulighet til å spille på konserter utenfor skolen. Det må også nevnes at Trøndertun er en smeltedigel der musikere fra forskjellige linjer danner egne band.


SPØRSMÅL:
Har noen spørsmål om demoen som skal sendes inn til linjen rock.

Jeg forstår ikke helt hvordan det skal gjøres. Kan jeg spille inn på et innspillingprogram hjemme, lage en akkompagnering i bakgrunnen og improvisere oppå det?

Kan jeg redigere innspillingen (EQ, compressor, reverb osv)?

Eller funker det like like greit å sende inn en sang som jeg har laget alene (der er det altså ikke bare en gitar og en stemme, der er det spilt inn flere tracks over hverandre med andrestemmer osv.)?

SVAR:
Vi krever ikke en demo i studiokvalitet, det som teller for oss er å høre hvordan du spiller/synger. Du kan gjerne spille det inn hjemme, med innspillingsprogram, med telefonen eller så kan du sende link til youtubeklipp av deg selv eller med band.


SPØRSMÅL:
Hvilke sjangere legges det mest vekt på ved produsentlinja? Sønnen min har lyst til å søke, men har problemer med edm-stilen. Tror han helst vil lære å gjøre studio/liveopptak og produsere rock.

Hvor mye forhåndskunnskap om å produsere kreves for å komme inn?

SVAR:
På produsentlinja får du jobbe med det du er mest interresert i, vi har ingen føringer i forhold til stilart. I og med at vi samarbeider med de andre msuikklinjene får du jobbet mye med pop og rockeband i studio og live. Av forhåndskunnskap kreves en viss kjennskap til programmer som Protools, Logic, Cubase eller erfaring fra lydjobbing med liveband.


SPØRSMÅL:
Hei! Jeg ser at søknadsfristen er utgått med tanke på at fristen var 1. februar. Jeg lurer på om det er mulighet for å kunne søke nå allikevel?

SVAR:
Det er ingen søknadsfrist i folkehøgskolen, men opptaket starter 1. februar og foregår ut over våren og sommeren helt til linjene er fulle.

Geografi/kart

Nærhet til Trondheim

Vi har eget busstopp – TRØNDERTUN. Studentbyen Trondheim ligger bare en 30 minutters busstur unna. Det går vanlig bybuss fra vår stopp like utenfor skolen om du ønsker å oppsøke det yrende kulturlivet i byen på egenhånd eller med venner. Her er det kafeer, Jazzscener, Rockeklubber, Dansescener, Teater og noe for enhver smak.

Skolen bruker også byen aktivt og arrangerer konserter og miniturneen på flere av byens musikkscener, blant annet Rockheim, Dokkhuset, Antikvariatet, 3B og Fru Lundgrens,

Danselinja får jevnlig oppdrag fra Trondheim og har satt opp egne forestillinger og hatt engasjement i Nidarosdomen, Rockheim, Rosendal teater, Julemarkedet på torget, Ut Awards, diverse hotell og world cup åpning i Granåsen blant andre.

Fakta om skolen