Jazz

Som elev på Jazzlinja på Trøndertun får du jobbe med jazz i alle fasonger. Vi er åpne og lekne i sjangervalget og spiller gjerne låter fra pop og rock tradisjon om det er det du vil. På Trøndertun finnes ingen stilbegrensing, men alt som fremføres har en solid mengde improvisasjon i seg. Vi leker og leter i musikken.

Vi er nærmeste nabo til den legendariske jazzlinja på NTNU og vi jobber med samme gehørbaserte metodikk. Så drømmer du om å gå videre til høyere utdanning innen jazz er dette linja for deg. Vi ser på musikken som et språk du skal lære deg å snakke. Da er det viktig å lære å «snakke» av de beste. Da blir hørelære og transkribering av de bestes soloer og låter viktig læring. Vi lytter og hermer etter de store jazzlegendene, men fordi det er akkurat du som spiller det vil det etterhvert komme ut som din egen stemme. Vi jobber mye med dette både på instrumentet og ved å synge med egen stemme.

Vi samarbeider fast med jazzfestivalen «Jazzfest i Trondheim» der våre elever får spille egne konserter.

Skal du improvisere så er det en forutsetning at du har oversikt på instrumentet, som selvsagt også kan være din egen stemme, slik at det du skaper og tenker i nuet kommer ut riktig på ditt instrument. Dette er en evig læringsprosess som er lett å forstå, men som man må jobbe med til evig tid. Er du interessert i et dypdykk i improvisasjon kan Jazzlinja være noe for deg. Velkommen til Trøndertun!

Hvert år reiser hele skolen på et ukelangt opphold til en kulturell storby. Oppholdet omfatter bla. rockekonserter, jazzkonserter, studiobesøk, danseforestillinger og danseklasser avhengig av hvilken linje du går på. Turen er frivillig.

Flere utenlandske og norske universitet og høgskoler, blant annet LIPA – McCartneyskolen og Leeds Conservatoire, holder årlig audition på Trøndertun.

Last ned jazzbrosjyre (pdf)

Lars Olav Berg

Musikkpedagog – saxofonist og keyboardist

Utdannelse fra Norges Musikkhøgskole i Oslo og Trøndelag Musikkonservatorium i Trondheim.

Lars Olav har i hele sin karriere kombinert lærergjerning med utøvende virksomhet. Kapellmester og musiker ved Trøndelag teater. Orkesterleder med flere arrangør/komponist oppdrag  for NRK og andre. Lars Olav startet på som hovedlærer på Rock i 1990 inntil han startet jazzlinja på Trøndertun i 2001. 

Jobbet med Adam Douglas, Nik Kershaw, Åge Sten Nilsen, Trond Granlund, Terje Tysland, Ulf Risnes, Dance with a Stranger, Travellin ́ Strawberries, Holton&Steel. m.fl.

Slik er livet på Trøndertun

Finn ut mer her »