Pop

POPLINJA er linja for deg som ønsker å fremføre og skape populærmusikk som vokalist, bassist, trommis, keyboardist eller gitarist. Linja har særlig fokus på egenprodusert materiale og vi jobber ofte med låtskriving både i team og som soloartist.

Du får enetimer på hovedinstrumentet ditt, men samspill og samskaping står i fokus. Gjennom prosjektbasert undervisning får du uendelige muligheter til å spille i band med flotte medmusikere og til å fremføre musikken din både på skolens fantastiske scener eller dele den med publikum på kjente scener i Trondheim.

Vi underviser i samspill, låtskriving, musikkteori og hovedinstrument. Vi har faste huskonsert-timer der du får tilbakemelding fra både lærere og medelever, og seminarer med kjente artister/musikere.

Trøndertun har flere studio som vi bruker i undervisningen. Etter skoletid kan alle booke seg inn for innspilling av egne låter. Vi kan ha prosjekter med Musikkproduksjonslinja vår om innspilling i studio, eller vi kan ha improsessions med danselinja. Her er det lov å leke. Nei, det er påbudt å leke!

Turnering står i fokus, vi produserer konserter fortløpende som vi drar på turne med. Som elev på Trøndertun får du virkelig en opplevelse av hvordan det er å være utøvende musiker.

Etter «skoletid» kan du ta del i skolens vibrerende musikkliv og lage egne band. Her er det mulighet til å drive med musikk fra morgen til kveld om det er det du vil. Skolen har flere klubbscener og sosiale rom som er egnet til fremføring.

I tillegg har vi en årlig skoletur til New York. En fantastisk tur der du kommer under huden på kulturlivet i «the Big Apple». Vi drar på konserter både på små klubber og store arenaer. Vi har blant annet vært på Alicia Keys, Rihanna og Stevie Wonder konserter for å nevne noen.

Jon Krogstad

Musikkpedagog – bass

Utdannet ved jazzlinja, NTNU. Spiller el-bass og kontrabass. Spilt/spiller med: Anders Jektvik,Therese Ulvan Knut Lauritzen storband, Varpen band, Vidar Busk/Bjørn Varpen, Rasmus og Verdens Beste Band, Gunnar Andreas Berg Band, Luftforsvarets Musikkorps, Flukt, m.fl. Jobber mye som frilans-musiker. Er musikalsk leder i Trondheim Storband. Er basslærer ved Institutt for Musikk på NTNU.

Slik er livet på Trøndertun

Finn ut mer her »