Pop

POPLINJA er linja for deg som ønsker å fremføre og skape populærmusikk som vokalist, bassist, trommis, keyboardist eller gitarist. Linja har særlig fokus på egenprodusert materiale og vi jobber ofte med låtskriving både i team og som soloartist.

Du får enetimer på hovedinstrumentet ditt, men samspill og samskaping står i fokus. Gjennom prosjektbasert undervisning får du uendelige muligheter til å spille i band med flotte medmusikere og til å fremføre musikken din både på skolens fantastiske scener eller dele den med publikum på kjente scener i Trondheim.

Vi underviser i samspill, låtskriving, musikkteori og hovedinstrument. Vi har faste huskonsert-timer der du får tilbakemelding fra både lærere og medelever, og seminarer med kjente artister/musikere.

Trøndertun har flere studio som vi bruker i undervisningen. Etter skoletid kan alle booke seg inn for innspilling av egne låter. Vi kan ha prosjekter med Musikkproduksjonslinja vår om innspilling i studio, eller vi kan ha improsessions med danselinja. Her er det lov å leke. Nei, det er påbudt å leke!

Turnering står i fokus, vi produserer konserter fortløpende som vi drar på turne med. Som elev på Trøndertun får du virkelig en opplevelse av hvordan det er å være utøvende musiker.

Etter «skoletid» kan du ta del i skolens vibrerende musikkliv og lage egne band. Her er det mulighet til å drive med musikk fra morgen til kveld om det er det du vil. Skolen har flere klubbscener og sosiale rom som er egnet til fremføring.

Hvert år reiser hele skolen på et ukelangt opphold til en kulturell storby. Oppholdet omfatter bla. konserter, studiobesøk, danseforestillinger og danseklasser avhengig av hvilken linje du går på. Turen er frivillig.

Flere utenlandske og norske universitet og høgskoler, blant annet LIPA – McCartneyskolen og Leeds Conservatoire, holder årlig audition på Trøndertun.

Last ned brosjyre for musikkavdelinga (pdf)

Jon Krogstad

Musikkpedagog – bass

Utdannet ved jazzlinja, NTNU. Spiller el-bass og kontrabass. Spilt/spiller med: Anders Jektvik,Therese Ulvan Knut Lauritzen storband, Varpen band, Vidar Busk/Bjørn Varpen, Rasmus og Verdens Beste Band, Gunnar Andreas Berg Band, Luftforsvarets Musikkorps, Flukt, m.fl. Jobber mye som frilans-musiker. Er musikalsk leder i Trondheim Storband. Er basslærer ved Institutt for Musikk på NTNU.

Slik er livet på Trøndertun

Finn ut mer her »