Rock

Rockelinja på Trøndertun er legendarisk! Mange av våre elever har markert seg kraftig i norsk og internasjonalt musikkliv. Vi mener god musikk er samarbeid, og skapes best i samspill med andre.

Da Rockelinja på Trøndertun starta på 80-tallet var den en revolusjon. Den forandra for alltid hva slags musikk man kunne drive med på en skole. Den bana vei for alle tilbudene som finnes innen moderne popmusikk på andre skoler i inn og utland.

Rockelinja står stolt i sin egen tradisjon, og er fortsatt den eneste linja som driver utelukkende med Rock og tar rocken fullt og helt på alvor.

Historisk sett har Rock – som alle rytmiske stilarter blitt videreført gjennom muntlig og gehørbasert overlevering. Man lærer musikk som man lærer å snakke, ved å lytte, herme og så utvikle sin egen stemme. Apropos stemme, man kan selvsagt gå på rock som vokalist også.

God musikk skapes når vi «snakker» sammen og lytter til hverandre. Samspill er derfor den viktigste aktiviteten på musikkavdelinga. Andre musikkfag kaller vi «støttefag» som hjelper elevene til å bli bedre instrumentalister og samtidig forstå det man musikk bedre.

Et år på Trøndertun gir i tillegg unike muligheter til spennende og fruktbart tverrfaglig og sjangerfritt samarbeid mellom dans-, musikk- og produsent-elever.

Hvert år reiser hele skolen på et ukelangt opphold til en kulturell storby. Oppholdet omfatter bla. rockekonserter, jazzkonserter, studiobesøk, danseforestillinger og danseklasser avhengig av hvilken linje du går på. Turen er frivillig.

Flere utenlandske og norske universitet og høgskoler, blant annet LIPA – McCartneyskolen og Leeds Conservatoire, holder årlig audition på Trøndertun.

Jan Eivind Tønnessen

Musikkpedagog – gitar

Hovedfag i musikk fra Universitetet i Trondheim, NTNU. Erfaring fra el-gitarundervisning i musikkskoler og VGS. Erfaren bandmusiker. Har skrevet to lærebøker for gitarister: ”Lær å spille rock-gitar!” og ”Improvisér!” pluss skjønnlitterær roman.

Stian Lundberg

Musikkpedagog – trommer

Mastergrad fra Jazzlinja i Trondheim, NTNU, og studert ved musikkonservatoriet i Agder. Band-, studio- og frilansmusiker. Underviser i band/samspill, trommer hovedinstrument, teori og gehør.

Slik er livet på Trøndertun

Finn ut mer her »