Singer Songwriter

Det er mange som lager musikk, men man er ikke en singer-songwriter av den grunn. Man kan si at en singer-songwriter er koplet til sitt eget stoff på en måte som en annen låtskriver ellers ikke er.

En singer-songwriter skriver både tekst og musikk selv, og fremføringen av sangen er ofte personlig og helt koplet til artisten. Når vi hører en singer songwriterlåt så tenker vi ikke bare på låten, men like ofte på stemmen, personlighet og «historien» til artisten. Det er personlig, nært. Det er en hel pakke.

En singer – songwriter er ikke fristilt fra en sang når han har laget den. Hen går derimot inn i stoffet og levendegjør det med sin personlighet. Sangen og artisten blir for alltid ETT.

Tenk på legender som Joni Mitchell, Stevie Wonder, Bob Dylan,Paul Simon og Leonard Cohen.

En moderne internasjonal singer Songwriter er for eksempel, Taylor Swift. Og I Norge har vi hatt mange flotte artister de siste 20 åra som Jonas Alaska (som forøvrig har gått på Trøndertun) Sondre Lerche, Susanne Sundfør, og mer Americanabaserte artister som Ida Jenshus og Malin Pettersen.

Vi vil hente inn flere av de «nye stemmene» som gjestelærere for at du skal kunne lære av de beste.

Som elev på Singer Songwriter vil vi ha fokus på at du skal finne din stemme, både musikalsk, tekstmessig. Vi vil gjøre det vi kan for at du får fortalt akkurat din historie – på din måte!

Å være elev på Folkehøgskole er en intens affære. Man får virkelig kjent på egne grenser og eget ståsted. Et perfekt sted å «komme til verden» som seg selv. Som medmenneske og dermed som artist.

Hvert år reiser hele skolen på et ukelangt opphold til en kulturell storby. De siste åra har vi dratt til smeltedigelen Berlin! Det ligger kultur og musikk gjemt bak alle hjørner i den byen. Oppholdet omfatter bla. konserter, studiobesøk, danseforestillinger og danseklasser avhengig av hvilken linje du går på. Turen er frivillig.

Flere utenlandske og norske universitet og høgskoler, blant annet LIPA – McCartneyskolen og Leeds Conservatoire, holder årlig audition på Trøndertun.

Slik er livet på Trøndertun

Finn ut mer her »