Vennskap for livet, kreativitet, fordypning, drømmer, latter, liv.
Trøndertun er energi, nysgjerrighet, lekenhet, lidenskap og vennskap. Dansere på vei til og fra trening, rock-, pop- og jazzmusikk som strømmer ut fra øverom, lydstudioer og konsertsaler. Hele skolen «Rocker!»
Våre lærere er profesjonelle utøvere med lang fartstid fra scener i inn og utland. Vi tenker ikke på oss selv som en skole som driver med dans og musikk. Vi vil VÆRE dans og musikk. Vi er stolte av å bli kalt «Rockeskolen» fordi det sier noe om hvordan vi både danser og spiller – vi er upolerte, ekte og engasjert. Bli med oss inn i Bobla!
Her lever og lærer du sammen med 30 dansere, 120 musikere døgnet rundt i et helt år. Hvert år dannes det 50-60 band på Trøndertun, og danserne lager mange forestillinger og inviteres til å danse på mange arenaer utenfor skolen. Du vil utvikle deg individuelt, og du vil utvikle deg sammen med andre – det magiske som kan skje i inspirert samspill!
Å uttrykke seg gjennom kunst kan være skummelt. Det er rett og slett ikke lett å stå frem som seg selv. Derfor er et trygt og raust skolemiljø viktig for oss. Hos oss skal det være moro å prøve på det man ikke klarer, og det skal være trygt å feile. Sammen med dine medelever vil du utvikle deg og dine kunnskaper om både egne og medelevenes behov og følelser.
Dans og musikk er et språk. Gjennom å spille og danse sammen lærer vi å uttrykke oss med egen stemme i et fellesskap. Hos oss er det rom for å være seg selv – sammen med andre.
På Trøndertun lever og lærer vi sammen. Alle har felles ansvar for utvikling, mestring og moro. Det gjelder både i undervisningen og i det sosiale livet ved skolen. Ingen drøm er for liten, ingen for stor.
Gjennom å utfordres faglig og sosialt i et raust og trygt miljø lærer man seg selv å kjenne, og man blir bedre til å utrykke seg med sin egen stemme. Som elev hos oss blir du mer selvstendig, bygger sterke vennskap og utvikler toleranse for andres uttrykk. Kort sagt lærer man å bli et bedre menneske blant menneskene.
Hos oss kan du gi Drømmen Din en sjanse – i samspill med andre!
Rektor
Tormod er egentlig skuespiller, og har mer enn 30 års erfaring fra ulike deler av Kulturfeltet. Han har jobbet som frilansskuespiller, drevet teatergruppe, jobbet med film og tv både foran og bak kamera, arrangert festivaler og mye annet. Før han begynte på Trøndertun var han rektor i en kulturskole.
Tormod brenner for kunsten og for at unge skal kunne få lære å uttrykke seg gjennom kunst.
Ass. rektor. Avdelingsleder musikk. Musikkpedagog – trommer/perkusjon.
Utdannet ved Musicians Institute i Los Angeles i USA og har i tillegg studert privat på Cuba. Trommeslager og perkusjonist fra Trondheim. Aktiv frilance karriere og spiller til daglig i band som Mambo Compañeros og Afrocadabra. Opptredd på scener over hele Skandinavia og på de fleste store jazzfestivaler i Norge.
Inspektør. Avdelingsleder Dans. Dansepedagog
Birgitte er inspektør og dansepedagog. Hun underviser i jazzdans, klassisk ballett og koreografi. Utdannet danser og pedagog ved Kunsthøgskolen i Oslo. Etterutdanning fra Paris og KHIO. Master i kunstfagdidaktikk fra NTNU. Har danset for NRK, Trøndelag Teater, Trondheim symfoniorkester mm. Danser og koreograf i «Dansepilotene». Birgittes drivkraft er å formidle dans og danseglede til unge dansere.
Dansepedagog og yogainstruktør
Underviser i klassisk ballett, samtidsdans, yoga og koreografi. Utdanning fra The Urdang Academy i London, Olympiatoppen/NTNU. Sertifisert yogainstruktør gjennom Yoga Alliance. Har danset i produksjoner over hele verden, bla med AC/DC og for Brit Awards, NRK og Trøndelag Teater. Engasjement i nasjonal fagjury i dans for Drømmestipendet. Danser og koreograf i «Dansepilotene».
Musikkpedagog – produsent
Norsk musiker, trommeslager, lydtekniker og musikkprodusent. Oppgjennom årene har Håvard jobbet med en rekke artister både live og i studio. Håvard har medvirket på plateinnspillinger enten som tekniker, mixer eller produsent for artister som: Spidergawd, Ida Jenshus, Ole Edvard Antonsen, Stage Dolls, Sie Gubba, DDE, Diverse MGP og MGP Jr artister, NRK, TV2 og mange fler
Musikkpedagog – produsent
Musikkpedagog – gitar
Hovedfag i musikk fra Universitetet i Trondheim, NTNU. Erfaring fra el-gitarundervisning i musikkskoler og VGS. Erfaren bandmusiker. Har skrevet to lærebøker for gitarister: ”Lær å spille rock-gitar!” og ”Improvisér!” pluss skjønnlitterær roman.
Jan Eivind «ER» Rockelinja på Trøndertun.
Musikkpedagog – trommer
Mastergrad fra Jazzlinja i Trondheim, NTNU, og studert ved musikkonservatoriet i Agder. Band-, studio- og frilansmusiker. Underviser i band/samspill, trommer hovedinstrument, teori og gehør.
Musikkpedagog – Sang/låtskriving/tekst
Maria Norseth Garli er musiker, låtskriver, komponist, forfatter, konsertarrangør og klasselærer for singer/songwriterklassen. Hun er utdannet fra Högskolan för scen och musik i Göteborg og jazzlinja ved NTNU. I 2016 var hun nominert til Spellemannpris sammen med vokalgruppen Song Circus, og har turnert med egne og andres prosjekt i store deler av Europa. Under eget navn har hun utgitt tre album (Golden – 2020, Silver Light – 2021, Morning Light – 2023) og boken «Betraktninger. Om fornemmelser» (2020), alle til strålende kritikker i media. Maria er opptatt av helhet i kunsten, i livet og i oss mennesker, og hvordan alt og alle på et eller annet vis er bundet sammen. Det kommer til uttrykk i hennes arbeid med elevene også.
Musikkpedagog – Trompet/arrangement/elektronikk
Kim er utdanna utøvende musiker ved HSM i Gøteborg, og har hatt Sverige som base for sitt musikalske virke -et virke som først og fremst dreier seg om improvisasjon. Der har han jobba tett med bl.a. Otis Sandsjö, Isabel Sörling, Anna Högberg og andre musikere som i dag utgjør stammen i den moderne scenen for improvisasjonsbasert musikk i Europa.
I tillegg til kompetansen i eksperimentell musikk har han også en bred bakgrunn fra rytmisk musikk som pop, moderne jazz og indie; samt folkemusikk, viser og noe klassisk musikk. Han har turnert Europa rundt som utøvende musiker, men har siden 2012 også undervist musikk, i alt fra kulturskole til Universitetsnivå. Som pedagog har han fokus på å vekke nysgjerrighet, kreativitet og egen drivkraft hos sine elever.
Kim er utdanna trompetist, men trakterer også piano, analoge synther og div. elektroniske instrumenter -han spiller på alt han får i hendene! Han jobber mye med arrangering av musikk og hvordan å produsere livemusikk. Kreativ utfoldelse står i sentrum!
Musikkpedagog – bass
Utdannet ved jazzlinja, NTNU. Spiller el-bass og kontrabass. Spilt/spiller med: Anders Jektvik,Therese Ulvan Knut Lauritzen storband, Varpen band, Vidar Busk/Bjørn Varpen, Rasmus og Verdens Beste Band, Gunnar Andreas Berg Band, Luftforsvarets Musikkorps, Flukt, m.fl. Jobber mye som frilans-musiker. Er musikalsk leder i Trondheim Storband. Er basslærer ved Institutt for Musikk på NTNU.
Musikkpedagog – saxofonist og keyboardist
Utdannelse fra Norges Musikkhøgskole i Oslo og Trøndelag Musikkonservatorium i Trondheim.
Lars Olav har i hele sin karriere kombinert lærergjerning med utøvende virksomhet. Kapellmester og musiker ved Trøndelag teater. Orkesterleder med flere arrangør/komponist oppdrag for NRK og andre. Lars Olav startet på som hovedlærer på Rock i 1990 inntil han startet jazzlinja på Trøndertun i 2001.
Jobbet med Adam Douglas, Nik Kershaw, Åge Sten Nilsen, Trond Granlund, Terje Tysland, Ulf Risnes, Dance with a Stranger, Travellin ́ Strawberries, Holton&Steel. m.fl.
Økonomileder
Musikkpedagog – låtskriver, produsent
Artist, låtskriver, tekstforfatter og musikkprodusent. Nasjonal og internasjonal suksess med prosjekter som Jay & Bandidos, Josephine, Christoffer Øien, Amish 82, Departure, The Airborne Highfives, Leüthenhaven, 1001 og med Conor Patrick & The Shooting Tsar Orchestra. Grunnla Trondheim Studio i 2003 har han vært en av de sentrale skikkelsene i Trondheims musikkmiljø.
Kjøkkenleder – kokk
Mat er viktig for elevenes trivsel. I og med at elevene er her 24 timer i døgnet, og skal ha både frokost, lunsj, middag og kveldsmat, og så sund og næringsrik kost som mulig, er mat et viktig område. Jeg har ansvaret for planleggingen av menyen og bestyrer kjøkkenet så godt jeg kan, og tar gjerne i mot innspill fra elevene.
Kokk
Kokk
Driftsleder – vaktmester
Jeg sørger for at bygninger, inventar og uteområder er i god stand, at ventilasjonsanlegg og andre tekniske anlegg fungerer og vurderer og planlegger vedlikeholdsarbeid og reparasjoner i samråd med rektor. Og hjelper elevene med praktiske ting så langt som råd.
Vaktmester
Sammen med skolens driftsleder sørger jeg for at bygninger, inventar og uteområder er i god stand. Og hjelper elevene med praktiske ting så langt som råd.
Renhold
Jeg sørger for å holde skolen ryddig og rein og sammerbeider så godt jeg kan med elevene om dette.
Renhold
Jeg sørger for å holde skolen ryddig og rein og sammerbeider så godt jeg kan med elevene om dette.
Nattvakt
Jeg er skolens voksenperson som er til stede hele natten, går brannvakter, sørger for ro og orden og hjeper elevene ved sykdom.
For skoleåret 24/25
Helårskurs kr. 125 000,-
Halvårskurs kr. 62 500,-
Skolepengene dekker alle oppholdskostnader (internat og måltider), bruk av utstyr og fasiliteter samt linjekostnader, materialer, gjestelærer og individuell/gruppevis undervisning.
Frivillige tillegg:
Enkeltrom: 9000,- kr (1000kr/mnd i 9 måneder.
Skoletur: (avhengig av valutakurs og reisemål) Berlintur ca: 9000,- kr.
Skoleåret 24/25:
Skolestart er søndag 25. august 2024.
– Høstferie uke 41
– Familiedag lørdag 23. november 2024
– Juleferie uke 52 og 1
– Vinterferie uke 10
– Påskeferie i uke 16
Siste skoledag er lørdag 10. mai 2025
SPØRSMÅL:
Jeg spiller klassisk og elektrisk gitar og spiller også i band. Jeg vil gjerne få jobbe mye med instrumentferdighetene mine, men også spille i fullt band og jobbe rettet mot bransjen og spille mye ute. Klarer dere å si noe om poplinja eller instrumentallinja vil være best?
SVAR:
Da er nok instrumentallinja det beste valget for deg. Der er det fokus på samspill og du får fordypet deg i forskjellige stilarter. Det blir også mulighet til å spille på konserter utenfor skolen. Det må også nevnes at Trøndertun er en smeltedigel der musikere fra forskjellige linjer danner egne band.
SPØRSMÅL:
Har noen spørsmål om demoen som skal sendes inn til linjen rock.
Jeg forstår ikke helt hvordan det skal gjøres. Kan jeg spille inn på et innspillingprogram hjemme, lage en akkompagnering i bakgrunnen og improvisere oppå det?
Kan jeg redigere innspillingen (EQ, compressor, reverb osv)?
Eller funker det like like greit å sende inn en sang som jeg har laget alene (der er det altså ikke bare en gitar og en stemme, der er det spilt inn flere tracks over hverandre med andrestemmer osv.)?
SVAR:
Vi krever ikke en demo i studiokvalitet, det som teller for oss er å høre hvordan du spiller/synger. Du kan gjerne spille det inn hjemme, med innspillingsprogram, med telefonen eller så kan du sende link til youtubeklipp av deg selv eller med band.
SPØRSMÅL:
Hvilke sjangere legges det mest vekt på ved produsentlinja? Sønnen min har lyst til å søke, men har problemer med edm-stilen. Tror han helst vil lære å gjøre studio/liveopptak og produsere rock.
Hvor mye forhåndskunnskap om å produsere kreves for å komme inn?
SVAR:
På produsentlinja får du jobbe med det du er mest interresert i, vi har ingen føringer i forhold til stilart. I og med at vi samarbeider med de andre msuikklinjene får du jobbet mye med pop og rockeband i studio og live. Av forhåndskunnskap kreves en viss kjennskap til programmer som Protools, Logic, Cubase eller erfaring fra lydjobbing med liveband.
SPØRSMÅL:
Hei! Jeg ser at søknadsfristen er utgått med tanke på at fristen var 1. februar. Jeg lurer på om det er mulighet for å kunne søke nå allikevel?
SVAR:
Det er ingen søknadsfrist i folkehøgskolen, men opptaket starter 1. februar og foregår ut over våren og sommeren helt til linjene er fulle.
Vi har eget busstopp – TRØNDERTUN. Studentbyen Trondheim ligger bare en 30 minutters busstur unna. Det går vanlig bybuss fra vår stopp like utenfor skolen om du ønsker å oppsøke det yrende kulturlivet i byen på egenhånd eller med venner. Her er det kafeer, Jazzscener, Rockeklubber, Dansescener, Teater og noe for enhver smak.
Skolen bruker også byen aktivt og arrangerer konserter og miniturneen på flere av byens musikkscener, blant annet Rockheim, Dokkhuset, Antikvariatet, 3B og Fru Lundgrens,
Danselinja får jevnlig oppdrag fra Trondheim og har satt opp egne forestillinger og hatt engasjement i Nidarosdomen, Rockheim, Rosendal teater, Julemarkedet på torget, Ut Awards, diverse hotell og world cup åpning i Granåsen blant andre.
Trøndertun er en frilynt Folkehøgskole med røtter i den Grundtvigske skoletradisjonen som har vært i drift siden 1919.
Folkehøgskolens mandat er å drive med allmenndanning og folkeopplysning, så også på Trøndertun.
Gjennom høy faglig kvalitet innen dans og musikk og med fokus på at vi løfter bedre i flokk, ønsker vi å kunne bidra til at våre elever blir bedre kjent med seg selv og, kunne stå stødigere og tørre å bruke sin egen stemme. Både som kunstner – danser eller musiker og som individ og medlem i en samfunn.
Våre tre fokusord er: