Vi har fått 8 nye elever etter jul!

Årets søkertall til halvårskurs i folkehøgkolene er det høyeste på  30 år på landsbasis, og på Trøndertun nyter vi også godt av det. Vi har fått 8 nye venner etter nyttår. 

7 av de 8 nye halvårselevene.

– Dette er fantastiske tall. Et halvt år på folkehøgskole gir frihet til å kombinere og tilpasse året til for eksempel Forsvaret, jobb eller reiser, sier Dorte Birch, daglig leder for Informasjonskontoret for folkehøgskolen.

Vi er veldig glade for at skolen fikk 8 nye elever nå etter nyttår, og det er ny rekord for oss. Vi har fått 2 nye danseelever og 6 musikkelever og fryder oss med det.

Siden skolen startet med halvårskurs for 2 år siden har antall søkere til halvårskursene økt jevnt og trutt, Å få nye elever etter jul oppleves som å få en ekstra fin julegave. De kommer med ny frisk energi og en nysgjerrighet som gir hele skolen et løft.

Helårselevene har gledet seg til å få nye venner, og jubelen sto høyt i taket når de nye elevene ble presentert for dem. Det virker som de nye elevene glir rett inn i elevflokken, og etter en uke er det nesten som om de har vært her hele året.

Folkehøgskolene tilbyr i dag over 300 halvårskurs, og hos oss på Trøndertun kan man gå på halvårskurs på alle linjene skolen tilbyr, rock, jazz, instrumental, singer songwriter/pop, musikkproduksjon og forstudium dans.

En uke fra lediggang til en ny start

Marion Andrea Heier fra Degernes i Østfold er en av de nye elevene på instrumentallinja på skolen . Det gikk fort for henne. Hun vurderte folkehøgskole i fjor, men tenkte at det ikke var noe for henne. Så hun tok et friår. Men etterhvert begynte hun å kjede seg. I jula satte hun seg foran pc og begynte å google. Hun fant Trøndertun og søkte. Uka etter var hun på plass og var med på sitt første allmøte.

Hun synes alt har gått bra så langt. Det er litt skummelt i klassen da hun synes de andre har kommet så langt, men hun har møtt masse hyggelige folk og har det bra. Nå skal hun bruke de første ukene til å kjenne etter om hun har begynt på riktig linje. Hun er litt usikker på om hun hører hjemme på instrumental eller på rock. 

Hos oss finnes det 5 musikklinjer og sjangergrensene er flytende. Hun skal få bruke den tiden hun trenger til å finne ut hvor hun trives best. Mye av samspillet og utvikling skjer jo også utenfor skoletid og på tvers av linjene.

3000 km for å kickstarte musikk-interessen på nytt

Sindri Dagur Þórisson har reist 3000 kilometer fra en liten bygd 1 time utenfor Reykjavik på Island for å bli en del av elevflokken på Trøndertun.

Han har laget musikk for vennene sine siden han gikk i 8 klasse. Men av forskjellige grunner så slutta han med det forteller han, og alle musikkfiler han hadde forsvant etterhvert.

Nå ville han ha en restart av musikklivet sitt, få ny inspirasjon og komme i gang på nytt. Noen kjente på Island snakka om folkehøgskolene i Danmark og Norge. Han satte seg ned og googla i vei. Det tok ikke lang vei før han bestemte seg for at Norge var landet og at Trøndertun var stedet. 

Han syntes at skolen virka som det perfekte stedet, med plasseringen, utstyr skolen hadde og tilbudet de kunne gi. På «nettet» fremsto skolen så raus syntes han.

Jeg har hatt det helt topp siden jeg kom hit. Jeg har ikke møtt et eneste menneske jeg ikke liker . Alle er så superhyggelige, mye hyggeligere enn på Island!

Vi kan ikke verifisere at ingen på island er så hyggelige som oss her på Trøndertun, men vi er virkelige glade for at Sindri har kommet til oss og at han føler seg så velkommen. Det er viktig for oss at man som elev skal føle seg satt pris på. Vi ønsker å leve etter «skolebautaen» Inge Eidsvågs devise om at man «må elske sine elever!» 

Nå er semesteret godt i gang og søknadene til neste skoleår – 24/25 tikker allerede inn. Opptaket til neste skoleår starter 1 februar, så om man ønsker å bli en del av neste års Trøndertunkull og spille og danse med en stor gjeng likesinnede kan det være lurt å søke tidlig.