Praktisk info

Velkommen

Vennskap for livet, kreativitet, fordypning, drømmer, latter, liv.

Trøndertun er energi, nysgjerrighet, lekenhet, lidenskap og vennskap. Dansere på vei til og fra trening, rock-, pop- og jazzmusikk som strømmer ut fra øverom, lydstudioer og konsertsaler. 

Våre lærere er profesjonelle utøvere med lang fartstid fra scener i inn og utland. Vi tenker ikke på oss selv som en skole som driver med dans og musikk. Vi vil "være" dans og musikk. Gjennom samarbeid med det profesjonelle kulturlivet og stadige besøk av profesjonelle koreografer, musikere og band på skolen mener vi våre studenter får erfaring og kunnskap om hvordan det er å være musiker eller danser i den virkelige verden. Enten drømmen er å kunne leve et liv som musiker eller danser, eller du ønsker å sette av et år til musikk eller dans før du tar utdanning i noe helt annet håper og tror vi at denne nærheten til det virkelige kulturlivet er en styrke. For den som vil satse blir veien fra skole til profesjon kortere. For den som vil bruke et år på seg selv og musikken eller dansen blir opplevelsen sterkere. Vi er stolte av å bli kalt «Rockeskolen» fordi det sier noe om hvordan vi både danser og spiller – vi er upolerte, ekte og engasjert. Bli med oss inn i Bobla!

Her lever og lærer du sammen med 30 dansere, 120 musikere døgnet rundt i et helt år. Hvert år dannes det 30-40 band på Trøndertun, og danserne lager mange forestillinger og inviteres til å danse på mange arenaer utenfor skolen. Du vil utvikle deg individuelt, og du vil utvikle deg sammen med andre – det magiske som kan skje i inspirert samspill!

Å uttrykke seg gjennom kunst kan være skummelt. Det er rett og slett ikke lett å stå frem som seg selv. Derfor er et trygt og raust skolemiljø viktig for oss. Hos oss skal det være moro å prøve på det man ikke klarer, og det skal være trygt å feile. Sammen med dine medelever vil du utvikle deg og dine kunnskaper om både egne og medelevenes behov og følelser.

Dans og musikk er et språk. Gjennom å spille og danse sammen lærer vi å uttrykke oss med egen stemme i et fellesskap. Hos oss er det rom for å være seg selv – sammen med andre.

På Trøndertun lever og lærer vi sammen. Alle har felles ansvar for utvikling, mestring og moro. Det gjelder både i undervisningen og i det sosiale livet ved skolen. Ingen drøm er for liten, ingen for stor.

Gjennom å utfordres faglig og sosialt i et raust og trygt miljø lærer man seg selv å kjenne, og man blir bedre til å utrykke seg med sin egen stemme. Som elev hos oss blir du mer selvstendig, bygger sterke vennskap og utvikler toleranse for andres uttrykk. Kort sagt lærer man å bli et bedre menneske blant menneskene.

Hos oss kan du gi Drømmen Din en sjanse – i samspill med andre!

 

Skolerute

Skoleåret 24/25:
Skolestart er søndag 25. august 2024.
– Høstferie uke 41
– Familiedag lørdag 23. november 2024
– Juleferie uke 52 og 1
– Vinterferie uke 10
– Påskeferie i uke 16
Siste skoledag er lørdag 10. mai 2025

Last ned fullstendig skolerute i pdf

Kostnader

SKOLEÅRET 25/26:

Helårskurs kr. 134 000,- (Skoletur inkludert)
Halvårskurs kr. 67 000,- (Skoletur inkludert)

Enkeltrom: 9000,- kr (1000kr/mnd i 9 måneder.)

Skolepengene dekker alle oppholdskostnader (internat og måltider), bruk av utstyr og fasiliteter samt linjekostnader, materialer, gjestelærer og individuell/gruppevis undervisning.

SKOLEÅRET 24/25

Helårskurs kr. 125 000,-
Halvårskurs kr. 62 500,-

Skolepengene dekker alle oppholdskostnader (internat og måltider), bruk av utstyr og fasiliteter samt linjekostnader, materialer, gjestelærer og individuell/gruppevis undervisning.

Frivillige tillegg:

Enkeltrom: 9000,- kr (1000kr/mnd i 9 måneder.)

Skoletur: (avhengig av valutakurs og reisemål) Berlintur ca: 9000,- kr.

Info nye elever

Pakke og utstyrsliste
Pakkeliste alle elever
Utstyrsliste dans og musikk
Skolereglement

Skoleruta for 25/26 er ikke klar ennå, den vil legges ut så snart den er klar.

Skolestart er sannsynligvis 24 august.

Ankomstdagen forløper stort sett slik: Nye elever møter opp for registrering og innkvartering ved ankomst. Våre ansatte og stipendiater vil ta imot dere og hjelpe til med innflytting på internatet og plassering av instrumenter og utstyr.

Foreldre/foresatte eller andre som følger elevene er velkommen på åpningsdagen.

12:00-17:00: Møt opp på skolen for registrering/innkvartering.
17:00-18:00: Offisiell åpning av skoleåret ved rektor. Foreldre/foresatte er velkommen til å delta.
18:00- Middag for elever og lærerne.

Det vil være enkel matservering samt kaffe og kaker mellom kl. 13:00-16:00 til elever og foresatte.


FAQ

SPØRSMÅL:
Jeg spiller klassisk og elektrisk gitar og spiller også i band. Jeg vil gjerne få jobbe mye med instrumentferdighetene mine, men også spille i fullt band og jobbe rettet mot bransjen og spille mye ute. Klarer dere å si noe om poplinja eller instrumentallinja vil være best?

SVAR:
Da er nok instrumentallinja det beste valget for deg. Der er det fokus på samspill og du får fordypet deg i forskjellige stilarter. Det blir også mulighet til å spille på konserter utenfor skolen. Det må også nevnes at Trøndertun er en smeltedigel der musikere fra forskjellige linjer danner egne band, og alle linjene spiller mye utenfor skolen.


SPØRSMÅL:
Har noen spørsmål om demoen som skal sendes inn til linjen.

Jeg forstår ikke helt hvordan det skal gjøres. Kan jeg spille inn på et innspillingprogram hjemme, lage en akkompagnering i bakgrunnen og improvisere oppå det?

Kan jeg redigere innspillingen (EQ, compressor, reverb osv)?

Eller funker det like like greit å sende inn en sang som jeg har laget alene (der er det altså ikke bare en gitar og en stemme, der er det spilt inn flere tracks over hverandre med andrestemmer osv.)?

SVAR:
Vi krever ikke en demo i studiokvalitet, det som teller for oss er å høre hvordan du spiller/synger. Du kan gjerne spille det inn hjemme, med innspillingsprogram, med telefonen eller så kan du sende link til youtubeklipp av deg selv eller med band.


SPØRSMÅL:
Hvilke sjangere legges det mest vekt på ved produsentlinja? Sønnen min har lyst til å søke, men har problemer med edm-stilen. Tror han helst vil lære å gjøre studio/liveopptak og produsere rock.

Hvor mye forhåndskunnskap om å produsere kreves for å komme inn?

SVAR:
På produsentlinja får du jobbe med det du er mest interresert i, vi har ingen føringer i forhold til stilart. I og med at vi samarbeider med de andre msuikklinjene får du jobbet mye med pop og rockeband i studio og live. Av forhåndskunnskap kreves en viss kjennskap til programmer som Protools, Logic, Cubase eller erfaring fra lydjobbing med liveband.


SPØRSMÅL:
Hei! Jeg ser at søknadsfristen er utgått med tanke på at fristen var 15 november. Jeg lurer på om det er mulighet for å kunne søke nå allikevel?

SVAR:
Det er ingen søknadsfrist i folkehøgskolen, men opptaket starter 15 november og foregår ut over våren og sommeren helt til linjene er fulle.


SPØRSMÅL: Hva skjer om jeg ikke kan betale?

  • Hvis du ser at det er vanskelig å få betalt, ta kontakt med økonomileder. Da kan vi ordne en avtale med deg.
  • Ved oppstart får du en faktura og et forslag til nedbetalingsplan fra økonomileder. Planen legger opp til at du betaler i forbindelse med utbetalinger fra lånekassen.
  • Hvis du havner på etterskudd med betalinger, blir du kalt inn til en prat for å finne en løsning. Hvis det går lang tid, og vi ikke får noen avtale med deg, kan skoleplassen stå i fare.
  • Hvis du skylder oss penger etter at skoleåret er ferdig, vil vi prøve å få til en nedbetalingsordning for deg. Hvis det ikke fungerer, vil vi sende inkassovarsel og i siste instans sende saken til Kravia.

SPØRSMÅL. Hva er viktig å skrive om i søknaden?

SVAR: Det er viktig at du forteller så mye som mulig om deg selv, og hvorfor du vil begynne hos oss. Det gjeler din erfaring med musikk eller dans, og særlig din motivasjon! 

Det er også viktig at du forteller oss om det er ting vi bør ta hensyn til med tanke på personlige og helsemessige utfordringer. Om du holder tilbake viktig helseinformasjon som har betydning for skolens muligheter til å gi deg et forsvarlig tilbud, kan det får betydning for skoleplassen din.

 

Nærhet til Trondheim

Vi har eget busstopp – TRØNDERTUN. Studentbyen Trondheim ligger bare en 35 minutters busstur unna. Det går vanlig bybuss fra vår stopp like utenfor skolen om du ønsker å oppsøke det yrende kulturlivet i byen på egenhånd eller med venner. Her er det kafeer, Jazzscener, Rockeklubber, Dansescener, Teater og noe for enhver smak.

Skolen bruker også byen aktivt og arrangerer konserter og miniturneen på flere av byens musikkscener, blant annet Rockheim, Dokkhuset, Antikvariatet, 3B og Fru Lundgrens,

Danselinja får jevnlig oppdrag fra Trondheim og har satt opp egne forestillinger og hatt engasjement i Nidarosdomen, Rockheim, Rosendal teater, Julemarkedet på torget, Ut Awards, diverse hotell og world cup åpning i Granåsen blant andre.

Med Trondheim som en så mye brukt by både i undervisning og sosiale sammenhenger må du regne med noe utgifter til reise inn til Trondheim.

Fakta om skolen

Trøndertun er en frilynt Folkehøgskole med røtter i den Grundtvigske skoletradisjonen. Vi har tatt i mot unge fra alle landets kanter siden starten i 1919.

Folkehøgskolenens mandat er å drive med allmenndanning og folkeopplysning, så også på Trøndertun. 

Trøndertun har endret seg mye gjennom årene. I begynnelsen var det undervisning i vanlige skolefag, håndverk og husstell. Etterhvert kom kulturfagene inn på banen, og vi ga opplæring i teater og kunstfag i tillegg til musikk. Gjennom de siste 40 åra har skolen utviklet seg til å bli en skole med fokus på kunstfagene musikk og dans. 

Vi mener kunstfagene er den perfekte arena å jobbe med allmenndanning og folkeopplysning. For å "Nå" folk med sin kunst må man fremstå som "sann" og "seg selv". Gjennom høy faglig kvalitet innen dans og musikk og med fokus på at vi løfter bedre i flokk, ønsker vi å kunne bidra til at våre elever blir bedre kjent med seg selv og, kunne stå stødigere og tørre å bruke sin egen stemme. Både som kunstner – danser eller musiker og som individ og  medlem i en samfunn.

Våre tre fokusord er:

  • Respekt
  • Tillit
  • Engasjement