Dans

På Dans Forstudium er du en del av et dansekompani med 20-30 dansere fra hele landet. Her får du daglige tekniske danseklasser og gjennom innstudering og skapende arbeid et bredt repertoar som utøves på ulike scener i løpet av året. Dansere som kommer til oss har har alle noe erfaring og bakgrunn innen dans.

Linjen passer for alle som vil danse på full tid og samtidig oppleve livet på internatskole. Vi krever at du har noe grunnleggende danseerfaring, fra VGs dans fordypning eller kveldsskole/ kulturskole innen dans. Mange går videre til høyskolestudier i dans etter året på Trøndertun da året fungerer som et forberedende studie.

Vi som jobber her har alle vært utøvende dansere/koreografer. I tillegg til vårt faglige arbeid er vi opptatte av å skape et godt klassemiljø der alle trives sammen. Det faglige tilbudet består av jazzdans, moderne dans, klassisk ballett, hip-hop, improvisasjon, komposisjon og yoga. Vi har mange anerkjente gjestelærere tilknyttet vårt tilbud.

Flere høyskoler fra inn og utland kommer til Trøndertun for å holde workshops og auditions og danselinjen blir ofte spurt om å delta på ulike events i Trondheim og i nærmiljøet.

Birgitte Kaufmann Olsen

Inspektør. Avdelingsleder Dans. Dansepedagog

Birgitte er inspektør og dansepedagog. Hun underviser i jazzdans, klassisk ballett og koreografi. Utdannet danser og pedagog ved Kunsthøgskolen i Oslo. Etterutdanning fra Paris og KHIO. Master i kunstfagdidaktikk fra NTNU. Har danset for NRK, Trøndelag Teater, Trondheim symfoniorkester mm. Danser og koreograf i «Dansepilotene». Birgittes drivkraft er å formidle dans og danseglede til unge dansere.

Marit Laupstad Solberg

Dansepedagog og yogainstruktør

Underviser i klassisk ballett, samtidsdans, yoga og koreografi. Utdanning fra The Urdang Academy i London, Olympiatoppen/NTNU. Sertifisert yogainstruktør gjennom Yoga Alliance. Har danset i produksjoner over hele verden, bla med AC/DC og for Brit Awards, NRK og Trøndelag Teater. Engasjement i nasjonal fagjury i dans for Drømmestipendet. Danser og koreograf i «Dansepilotene».

Slik er livet på Trøndertun

Finn ut mer her »