Instrumental

Instrumental-linja, er musikklinja for alle! Spiller du et instrument, synger du eller lager du lyd på hva som helst så kom til oss, vi liker alt som har lyd!

I god gammel (og ny) rock/pop/jazz/blues eller spelemanns-tradisjon så liker vi å spille i band. Samspill er derfor den viktigste aktiviteten vår.

Vi spiller i band døgnet rundt, både høgt og la vt og fort og sakte slik som musikk skal være.

Vi jobber med den «muntlige tradisjonen» som alle de rytmiske musikkstilene representerer. Dette er felles for alle linjene på Trøndertun.

Vi jobber på gehør, som for eksempel å lære seg nye låter på øret, bassisten lærer seg bassen og vokalisten teksten og melodi osv.

Vi har noen støttedisipliner her på instrumentallinja også slik at vi kan bli bedre i mer enn å spille i band. Disse er musikkteori sammen med gehør pluss at det er låtskriving i sammenheng med teori. Vi tester ut musikkteorien i låtskrivinga for å lære oss å høre hvordan teorien fungerer, da blir det moro, for moro må det være.

Vi har konserter på instrumentallinja hver Fredag. Vi deler inn klassen i band der vi finner låter på mandagen og framfører for hverandre på fredagen, av og til kommer hele skolen og hører på oss.

OBS! Vi spiller musikk i alle stilarter og det er dere elever som bestemmer hva slags musikk vi spiller. Instrumentallinja er ei linje der du kan smake litt på hele menyen av musikkstiler, da kan du sjekke ut hva du er best på og rendyrke det senere.

Kom til oss og hjelp oss med å spille, vi trenger deg!

Hvert år reiser hele skolen på et ukelangt opphold til en kulturell storby. Oppholdet omfatter bla. rockekonserter, jazzkonserter, danseforestillinger og danseklasser avhengig av hvilken linje du går på. Turen er frivillig.

Flere utenlandske og norske universitet og høgskoler, blant annet LIPA – McCartneyskolen og Leeds Conservatoire, holder årlig audition på Trøndertun.

Gunnar Andreas Berg

Musikkpedagog – gitar

Studerte klassisk gitar på Musikkonservatoriet i Trondheim. Undervist på Jazzlinja ved NTNU.Utgitt 5 solo CD’er med egne og vært produsent for en rekke rock-, pop- og jazz-artister. Spilt med Åge Aleksandersen & Sambandet og har senere deltatt på turneer og innspillinger med bla. Palle Mikkelborg, Henning Sommerro, Stage Dolls, Knutsen & Ludvigsen, Ole Edvard Antonsen, Halvdan Sivertsen m.fl.

Slik er livet på Trøndertun

Finn ut mer her »