Instrumental

Instrumental-linja, er musikklinja for alle! Spiller du et instrument, synger du eller lager du lyd på hva som helst så kom til oss, vi liker alt som har lyd!

I god gammel (og ny) rock/pop/jazz/blues eller spelemanns-tradisjon så liker vi å spille i band. Samspill er derfor den viktigste aktiviteten vår.

Vi spiller i band døgnet rundt, både høgt og lavt og fort og sakte slik som musikk skal være.

Vi jobber med den «muntlige tradisjonen» som alle de rytmiske musikkstilene representerer. Dette er felles for alle linjene på Trøndertun.

Vi jobber på gehør, som for eksempel å lære seg nye låter på øret, bassisten lærer seg bassen og vokalisten teksten og melodi osv.

Kim Aksnes er lærer på Instrumental-linja og fortellerøhløk j om linja

Vi har noen støttedisipliner her på instrumentallinja også slik at vi kan bli bedre i mer enn å spille i band. Disse er musikkteori sammen med gehør pluss at det er låtskriving i sammenheng med teori. Vi tester ut musikkteorien i låtskrivinga for å lære oss å høre hvordan teorien fungerer, da blir det moro, for moro må det være.

Vi har konserter på instrumentallinja ukentlig. Vi deler inn klassen i band der vi finner låter på mandagen og framfører for hverandre på fredagen, av og til kommer hele skolen og hører på oss.

OBS! Vi spiller musikk i alle stilarter og det er dere elever som bestemmer hva slags musikk vi spiller. Instrumentallinja er ei linje der du kan smake litt på hele menyen av musikkstiler, da kan du sjekke ut hva du er best på og rendyrke det senere.

Kom til oss og hjelp oss med å spille, vi trenger deg!

Hvert år reiser hele skolen på et ukelangt opphold til en kulturell storby. De siste åra har turen gått til den kulturelle smeltedigelen Berlin! her er alle stilarter og sjangre, det er tradisjon og det litt frie og alternative side om side. Oppholdet omfatter bla. rockekonserter, jazzkonserter, danseforestillinger og danseklasser avhengig av hvilken linje du går på. Turen er frivillig.

Flere utenlandske og norske universitet og høgskoler, blant annet LIPA – McCartneyskolen og Leeds Conservatoire, holder årlig audition på Trøndertun.

Kim Aksnes

Musikkpedagog – Trompet/arrangement/elektronikk

Kim er utdanna utøvende musiker ved HSM i Gøteborg, og har hatt Sverige som base for sitt musikalske virke -et virke som først og fremst dreier seg om improvisasjon. Der har han jobba tett med bl.a. Otis Sandsjö, Isabel Sörling, Anna Högberg og andre musikere som i dag utgjør stammen i den moderne scenen for improvisasjonsbasert musikk i Europa.

I tillegg til kompetansen i eksperimentell musikk har han også  en bred bakgrunn fra rytmisk musikk som pop, moderne jazz og indie; samt folkemusikk, viser og noe klassisk musikk. Han har turnert Europa rundt som utøvende musiker, men har siden 2012 også undervist musikk, i alt fra kulturskole til Universitetsnivå. Som pedagog har han fokus på å vekke nysgjerrighet, kreativitet og egen drivkraft hos sine elever.

Kim er utdanna trompetist, men trakterer også piano, analoge synther og div. elektroniske instrumenter -han spiller på alt han får i hendene! Han jobber mye med arrangering av musikk og hvordan å produsere livemusikk. Kreativ utfoldelse står i sentrum!

Slik er livet på Trøndertun

Finn ut mer her »