NÅ – er det på tide å søke plass!

Det kan lønne seg å søke plass på Folkehøgskole tidlig. Skolene starter opptak allerede 1 februar, så det er ingen grunn til å vente!

Alle folkehøgskolene har egne kriterier for opptak

Gå inn på linjesidene på hjemmesiden vår og les om de hva vi trenger for at du skal kunne bli elev hos oss. Skolen er åpen for ALLE, men for at vi skal kunne sette sammen en grupper der du skal kunne føle deg hjemme og oppleve mestring ønsker vi at du forteller litt om deg selv og deler eksempler på hva du har drevet med.

Fortell om deg selv i søknaden

Det er viktig å være åpen og ærlig i søknaden. Om det er noe vi bør vite om deg, om det er en spesiell grunn til at du tror det er lurt for deg å gå på folkehøgskole akkurat nå så la oss vite det, da kan vi gjøre det vi kan for at du skal få det året du trenger. Alle skal ha mulighet til å lykkes hos oss. Så om du trenger tilrettelegging på noen måte så fortell oss om det også.

Ikke vent med å søke

Vi tar opp elever helt frem til skolestart til høsten – om vi har plass!

Vi har allerede fått inn en god del søknader, og 1 februar begynner vi opptak av de 148 heldige som skal få lage et heidundrende fellesskap her på Tunet til høsten. De som søker nå blir med i den første runden med opptak, så det er ingen grunn til å vente.

Studiestøtte

Som elev på Trøndertun får du studiestøtte fra Lånekassen. Du kan søke om full studiestøtte. Studiestøtten dekker nesten hele kostnaden med å gå på Trøndertun. I skoleåret 2023-24 er støtten på 125 370 kroner, den blir sannsynligvis økt litt til neste skoler. Det vil si at det koster mindre å gå på Trøndertun enn du får i studiestøtte.

Om du fullfører året på folkehøgskole uten for mye fravær vil 40 prosent bli omgjort til stipend som du ikke trenger betale tilbake.

Håper å se søknaden din i bunken. Velkommen til oss!