Trøndertun Times #12 – Trøndertun Hospital, vær så god

Blogg av Ingrid Lovise Anvik Hellenes,
redaktør i Trøndertun Times og elev på poplinja 16/17

God dag! Denne uken har vært ganske sjuk – som overskriften kanskje røper. På mange måter. Det er helt utrolig at dette bare var andre uken på tunet etter nyttår, altså at vi ikke har vært her to fulle uker en gang. Når jeg tenker tilbake over uken tenkte jeg umiddelbart at det egentlig ikke hadde skjedd så mye utenom sykdommen som har herjet i huset der jeg bor, men tenkte jeg mer analytisk dag for dag, slik jeg har lært meg til å gjøre på søndager, ser jeg at det har vært nok en spennende uke.

Sjukehuset. Ja, det har vært influensa og kvalme og det som hører med i hus 1 denne uken. Over halvparten av husets innbyggere har vært rammet av epidemien, og vi som har klart å stå i mot har forsøkt så godt vi kan å unngå å oppholde oss for mye i det hele. Takk og lov er det mye som skjer på tunet, eller utenfor.

IMG_8539

Foto: Granåsen er et fint sted å ta en utflukt til.

På tirsdag hadde vi på musikk valgfag igjen. Det virker som at dette er noe alle liker godt. Jeg synes i alle fall at tekstverkstedet er veldig givende. Denne dagen fikk vi i oppgave å skrive en barnesang. Gruppen jeg var på skrev en catchy liten sak om fuglen «Pam Piri Pippi, fra Mississippi». Etter lunsj hadde vi et spennende foredrag fra musiker og pianolærer ved skolen, Kjetil Mulelid. Det handlet om improvisasjon og refleksjon rundt hvordan en kan utnytte ulike parametere i sin tilnærming til musikk og impro. Det var spennende med en slik bevisstgjøring. På kvelden spilte han konsert med trioen sin i Nordsalen, og det var en flott musikkopplevelse. Denne tirsdagen var jeg dessuten med ett par andre jenter i treningsrommet, der vi testet vår girl-power. Best å ikke yppe med disse jentene!

Denne onsdagen var det oppstart av to fritidsaktiviteter: musikkteori, med elev i instrumentalklassen: Benjamin, og basstimer med undervisning gitt av Karl Erik fra instrumentalklassen. Det er noe med bassister altså… enten så er denne viljen til å hjelpe andre noe som bare kommer i pakken med det å være bassist, eller så har det et stort behov for å gripe sjansen til å endelig få litt oppmerksomhet (hehe;))

IMG_8542

Foto: Vanlig skoledag på fredag. Teoritimene. Det du ser er en ledetonelinje.

På torsdag hadde vi en utrolig bra huskonsert. Det er alltid veldig inspirerende med de huskonsertene, fordi det er så utrolig høyt nivå på det folk presterer. Tenk på alt vi får til sammen, og etter å bare ha kjent hverandre siden august… Jeg vil kalle det magi.

Torsdag kveld pakket jeg med meg skiene og dro på oppdagelsesferd til Granåsen VM-anlegget. Det var utrolig gode forhold! Så nå, TrøndertunTimes har gjort jobben med å sjekke ut fasiliteter i fjern nærhet. Status: veldig bra.

Fredag var en vaskefredag. På kvelden var det to konserter på tunet. Killer Kid Mozart, bandet til Hallvard som går på rockelinja, øvde til konsert på Samfundet lørdag kveld, og kjørte gjennom programmet i Verdensrommet. Det var til stor fornøyelse. Eystein fra produsent og Håvard fra instrumentalklassen er med i bandet, samt en trommis, Sverre, flydd inn direkte fra Oslo. De gutta der er virkelig dyktige og gode musikere. I desember ble bandet til og med Ukas Urørt (Sjekk ut Killer Kid Mozart på urørt.) Etter kvelds kom det et annet band som mange hadde gledet seg til: Wingsuits. Jammen godt de leverte, for forventingene var høye!

IMG_8579

Foto: Killer Kid Mozart på samfundet.

Lørdag hadde vi seminar med boogie-woogie dans. Det slo an (tror jeg). Noe jeg VET slo an, var Taco til middag! Aldri feil. På kvelden spilte Killer Kid Mozart konsert på Samfundet, og det trakk mange Trøndertuninger. Det var virkelig bra stemning. Samfundet er jo «the place to be» som ung i Trondheim, og i kveld kom vi folkehøgskoleelever enkelt inn også.

Nå er det søndag, og den virker til å bli rolig.

Uken som kommer blir alt annet enn rolig, det er sikkert. Skal ikke røpe mye mer enn det(enda)!

Ha en fin dag og uke!

-Ingrid Lovise =)