Trøndertun Times #15 – En fest av en uke!

Blogg av Ingrid Lovise Anvik Hellenes,
redaktør i Trøndertun Times og elev på poplinja 16/17

Hei og hallo og alt det der vi pleier å si hver søndag! Vi er på god vei inn i ukens aller siste innspurt, og nå lener jeg meg tilbake og nyter tanken på alt livet har spandert den siste uken.

Mandag var en morsom dag. Etter skolen hadde jeg en øvelse med guttene i The Leftovers – vi øver jo frem mot konserten vi skal spille på Antikvariatet onsdag 8.februar. Den nærmer seg med stormskritt. Denne mandagen ble gitarist Ruben 20 år, og trommis Magnus fylte 20 bare et par dager før. Vi hadde altså 2×20, og det er ikke hver dag noe slikt skjer. Derfor hadde jeg bakt en kake og fikset litt forskjellig partyeffekter, og midt i øvelsen kom en gjeng inn med disse greiene, og så var rommet snudd på hodet på et blunk. Festen ble kort og intens, altså effektiv, og så sendte vi selskapet ut av rommet og vendte om til øvelse igjen. Sånn må det nesten bli – det er jo måte på. Alt med måte.

IMG_8711

Foto: Duetrost.

Senere mandag kveld hadde vi besøk av bandet «Duetrost», en liten jazzkombo som spilte veldig koselige låter for oss. Låtene var litt som små eventyr eller fabler. De hadde en greie med at alle låtene skulle ha dyrenavn. Noen av låtene manglet navn, og de satt pris på innspill. På en av låtene som manglet navn, kom fiolinisten plutselig opp med et forslag selv – han hadde fått for seg at den låten de skulle til å spille burde hete Ponny. Hahaha, det syntes alle var veldig morsomt, og han ble nok litt overrasket selv av sin egen tanke, og sa at han visste ikke helt hvorfor han fikk den følelsen. De to andre i bandet fikk, på grunn av latter, litt problemer med å sette i gang å spille, fordi de ikke kunne la være å tenke på ponnier. Morsomt.

IMG_8727 2

Foto: Bordtennisturnering på internatet.

Tirsdagkveld ble det avholdt en bordtennisturnering i regi av tunets bordtennisklubb Cordel. Vinneren av denne turneringen skulle få bli medlem i Cordel, så deltakerne kjempet hardt, men til ingen nytte. Tunets bordtennis-alfa, Gjerdmund «Gjermis» Bugge, er uovervinnelig og utklasset en etter en. Ingen nye Cordel-medlemmer for denne gang!

IMG_8730 2

Foto: Gjermund i finalen!

Torsdag skjedde mye forskjellig. De fleste dro etter huskonsert, out of tun denne dagen. Enten var det utdanningsmessen som var destinasjon, eller så var det for ande, meg selv inkludert, Trondheim Calling som kallet. Det de begge destinasjonene har til felles er at de konsentrerer seg om fremtiden. Både for vår egen del, og for landets og musikk Norges. For de som var på messen ble det som messer er kjent for – man går rundt for å bli stoppet, tilbudt drops, sjokolade, brosjyrer, penner og ting og tang. Dessuten var det noen som oppsøkte LIPA-standen og der kunne Darren informere dem om de hadde kommet inn eller ei. Det er flere som har kommet inn! Det er stort. Mange av oss vet fremdeles ikke, da det kun var de som dro på messen og spurte personlig som fikk førstehåndsinfo.

Jeg for min del, sammen med 20 andre fra tunet har vært utrolig heldig og få delta som delegater på Trondheim Calling. Et par andre fra skolen har også vært involvert i festivalen som artistverter/barverter. En har også spilt i et av bandene.

IMG_8771

Foto: Ølsmaking på E. C. Dahls.

Som delegater har vi fått vandre rundt fra konferanse til konferanse på Clarion Congress Hotell, Rockheim og Olvaskvartalet.  Vi lært mye om bransjen, snakket med viktige personer, vært på ekslussive happeninger, øl-smaking på E. C Dahls bryggeri og opplevd flotte konserter på kvelden. Det har rett og slett vært tre drømmedager. Øl-smakingen var veldig interessant. Vi ble servert fire typer øl, og ordentlig pub-gryte, kokt på øl selvsagt. Etter det var det beer-pong på programmet, for en kul  og uhyre lærerik opplevelse! (den siste kommentaren der ble skrevet før jeg uttalte meg videre om beer-pong, som en kommentar til de tre dagene på Calling sammenlagt, men den passet jo greit til beer-pong også..eller? ;))

Musikkbransjen var før denne helgen en relativt uoversiktelig og mørk skog – ukjente territorier, men etter helgen har det blitt lysere, og det virker tryggere. Nå vet en litt mer om hva slags apparater en er omgitt av, og det virker ikke like skremmende lengre.

Uken som kommer blir spennende – vi får se hva som skjer!

-Ingrid Lovise