Trøndertun Times #16 – En evighet av en uke

Blogg av Ingrid Lovise Anvik Hellenes,
redaktør i Trøndertun Times og elev på poplinja 16/17

Endelig var søndag her igjen. I dag kjennes det ut til å ha vært en evighet siden sist, og kanskje er det litt fint. Det betyr at det er mye som skjer, og jeg skal forsøke å gjenfortelle det meste av det i større linjer.

I pop-klassen jobber vi med forberedelser av konsert som vi skal ta med oss out of tun neste uke. Da skal vi spille for musikkelevene på Ole Vig vgs for å rekruttere fremtidige trøndertunere. Vi har øvd både i timen og etter skoletid. Forresten er det ikke bare popklassen som drar out of tun, og vi er på ingen måte de første. På mandag reiste nemlig bandet «Høst» av gårde med kurs for Vestlandet, og de er nå på en god ukes turne for å promotere skolen. Det er flere band som reiser av gårde etter høstferien, og det er veldig kult. Høst var gjester hos NRK Hordaland torsdag 9.02, der de ble intervjuet om bandet og om folkehøgskolelivet. Litt rart å høre vennene sine på radio på den måten, men kanskje er det bare noe vi må bli vant til – jeg føler meg relativt sikker på at mange av fremtidens stjerner er mine medstudenter! Det er sprøtt!

IMG_8797

Foto: The Leftovers på lydsjekk på Antikvariatet.

Jeg for min del har, sammen med guttene i «The Leftovers» gjort de siste forberedelsene til konserten vi skulle spille på Antikvariatet onsdagskveld. Jeg var veldig spent på dette, fordi det er første gang jeg spiller konsert med band. Plutselig er det et større moment som kommer inn i tillegg til det vanlige rundt en konsert: frakt av trommesett og forsterkere og stativer og instrumenter og gutter. I slike vanskelige tider er det godt å få hjelp av en pålitelig og hardbarka sjåfør fra Nord, Peter. Etter generalprøven vår, var det bare å pakke bilen klar og slappe av frem til middag. Trygt plassert på Antikvariatet fikk vi rigget opp og kjørt i gang med lydprøver. Vi ble tatt godt vare på og lydmannen gjorde en virkelig god jobb med oss, så vi var relativt gira da det hele nærmet seg. Antikvariatet fylte seg av folk, og glassene rundt i lokalet fyltes og tømtes også. Stemningen var veldig god. Moro. Utrolig herlig å ha støtte i en god gjeng Trøndertunere som satt midt i lokalet og skapte liv. <3

Det ble siste bussen hjem for oss.

IMG_8846

Foto: Fra konserten til Conor.

Fredag. Fredag kveld altså… Hele skolen var invitert ut på konserten til lærer, Conor Patrick. Den ble avholdt på Byscenen. Det var en stor opplevelse. Conor er en virkelig flott artist, som har en utrolig tilstedeværelse på scenen, og for min egen del ble konserten en reise gjennom det emosjonelle landskap. Mange av låtenes tekster har spennende konsepter, og det var dessuten utrolig kult hvordan lysshowet var synka med musikken og markeringene. Vi var en større gjeng fra skolen som stolt fikk stå helt foran ved scenen. Conor er en ekte ninjastar. Midt i konserten kom låten vi hadde ventet på: «Ninja Star», og der hadde vi forberedt en dans. Det var helt crazy. Spesielt da noen av dansere ble løftet opp på skuldrene på tunets sprekeste.

Det er generelt veldig gøy å være ute på byen hele tunet sammen. Det kan vi godt gjøre mer=)

IMG_8829

Foto: Fra konserten til Conor.

Lørdag, jeg vet ikke helt, jo, tulla. Lørdag var guttene og jentene separert 🙁 Vi skal ikke se hverandre før tirsdag, for da er det Valentinsdag og parsermoni. Neida, det var bare tull igjen. På lørdager har vi lørdagsseminar, og denne lørdagen skulle guttene snakke sammen om festen de skal ha for oss i mars, slik jentene holdt på med i høst. Da det var jentene som gjorde dette, hadde guttene bootcamp mens vi snakket. Denne gangen var det jentenes tur til å kjenne på hardkjør i Olvesalen. Vi hadde det utrolig morsomt, og tungt selvsagt… Men man blir ekstremt gira av å trene sammen, det tar meg tilbake til fotball og langrennstreningene som var en del av hverdagen i ti år. Dette vil vi fortsette med. Til middag ble matsalen forvandlet til McTrøndertun og vi fikk burgere. Det var veldig bra. Det var få til kveldsen i går, og det var kanskje ikke så rart, fordi danserne ikke var på tunet, da de danser forestillinger i Olavshallen i helgen. Nede i bomberommet fikk vi smelt sammen en brownies i mellom de ulike trinnene i Hallvard og Oles pizzaprosjekt. Guttene åpnet et midlertidig pizzeria og serverte 5 lekre Cappricosa til stor begeistring hos alle som fikk en del. Det var en velsmakende reise til Napoli, det må jeg si. Terningkast 5 på den. Stekt på stein ville jeg slått til med en sekser.

IMG_8853

Foto: Pizzeria da OleHallvard.

Ja, så var det søndag. En evighet av en uke tar på, det merker jeg godt. Det er mange som har øveplaner og hvileplaner. Vi trenger å hvile – det er jo tross alt vinterferie neste uke. =)

IMG_8851

Foto: Veldig fornøyde etter hard trening.

Ha en fin uke!

– Ingrid Lovise