Trøndertun Times #20 – Et påskeegg av en uke

Blogg av Ingrid Lovise Anvik Hellenes,
redaktør i Trøndertun Times og elev på poplinja 16/17

God morgen på denne første søndagen i april!

Nok en uke på tunet øyner slutten, og denne uken har virkelig inneholdt mye forskjellig. Vi har jo nå kommet inn i prosjektperioden, så nå er det litt vanskelig å ha oversikt over hva de forskjellige holder på med. Det meste går ut på å spille inn materiale i studio, spille konserter og delta i valgfagene som er satt opp for denne perioden.

IMG_9436

Foto: Jazzklassen og Boulderkids sammen om alt. Etter New York-turen drar jazzelevene på besøk til Colorado for å besøke sine nye venner.

Det har, som antydet skjedd mye denne uken. Til en forskjell fra tidligere har jeg dessverre ikke vært helt der det har skjedd, fordi jeg måtte dra en tur hjem til Drøbak mandag etter lunsj og kom ikke tilbake før onsdag kveld. Å miste to dager i løpet av en uke er ganske mye. Spesielt når ukens to desiderte highlights fant sted på onsdag, med avslutningskonserten til jazzklassen med Boulder-barna fra Amerika og «Vårslæpp» i Melhus sentrum der flere av våre elever deltok og arrangerte. Vårslæpp ble omtalt i Trønderbladet. «Mange talenter på samme scene», sto det. Stolt! Veldig stolt av alle de flinke elevene som både spilte og organiserte hele greia. Denne onsdagen var det også nydelig sol i Melhus, og det var trivelig å komme hjem til. Da fikk dessuten amerikanerne oppleve det også – i løpet av den korte tiden de var her, fikk de en smaksprøve på alt vær som er mulig.

9 - Marthe Deluxe_07

Foto: «Marthe Deluxe» under Vårslæpp-konserten i Melhus Rådhus.

Trykk her for å lese anmeldelsen av konserten

Det jeg med sikkerhet vet at samtlige elever på tunet er involvert i nå, er «Mitt Trøndertun dance crew». Nå er det tid for stor konkurranse som går av stablen på mandag etter allmøte. Dette går ut på at vi igjen er delt opp i hus og korridorer, og danserne som tilhører disse har fått i oppgave å koreografere en koreografi som musikkelevene skal lære seg. Dette skal fremføres på mandag som et stort danseshow, og en vinner skal kåres. Dette gjør at påfallende flere enn vanlig vandrer rundt i lett bevegelig tøy/treningsklær fordi de skal på, eller har nettopp vært på dansetrening. Dansesalene brukes aktivt og det har vært helt nødvendig å sette opp planer for fordeling av tid. Dette sier mye om at vi tar det seriøst, og  om ikke alle, så hvertfall mange korridorer og hus er «in it to win it».

Ellers, så nærmer det seg påske. Line og Siri, som jobber i administrasjonen har det moro med å lage påskejakt for oss. Plutselig gjemmer de egg, poster hint på face og så sitter du i matsalen, aner fred og ingen fare, når plutselig noen ivrige farer opp av stolene for å jakte på noe annet enn lunsjen sin. Det er morsomt. Det har også skjedd at egget har blitt gjemt og sluppet på natten. Spennende.

Fredagkveld dro en større gjeng, meg blant andre, på konsert på Samfundet. No. 4 sto på programmet, og det var en veldig fin musikkopplevelse. De som ikke skulle på dette, tok seg en tur på bålplassen. Der var det bål og god stemning, vet jeg, for det ble rapportert til Trøndertun Times på snapchat. Et særs hyggelig initiativ av Jonas, min gode venn, og det ble en stor suksess!

Det er også nevneverdig at det var første april i går, og at det var en liten lure-duo borte på internatet som fant på diverse sprell. Dører ble teipet igjen, teip over vannkranen slik at den uheldige som måtte finne det ut fikk en ufrivillig ansiktsvask, ring (eller bank) på spring osv… 1. april på folkehøgskole måtte jo by på noe som dette, egentlig er jeg overrakset over at det ikke var mer tull. Det er jo potensial for det, men nei. Det var te i tekannen, melk i melkemaskinen, brød i brødkurven og bussen kom til oppsatte tider.

Nå går vi inn i siste uken før vi reiser hjem på fredag, så det blir en stund til vi snakkes. Neste utgave vil nok by på en New York spesial.

Nyt uken og ha en fin påskeferie!

– Ingrid Lovise