Trøndertun Times #3 – Til tjeneste

Blogg av Ingrid Lovise Anvik Hellenes,
redaktør i Trøndertun Times og elev på poplinja 16/17

God formiddag!

Det har gått to-tre uker siden sist på grunn av høstferien i uke 41. I høstferien forlot alle tunet og dro til alle landets kanter og/eller andre steder utenfor landegrensene. Uansett hvor de forskjellige har vært, ser det ut til at en uke utenfor Drømmeland har vært ok(+/-) for de fleste, og at å komme tilbake til tunet er alle tiders. Denne uken har vi altså «tunet in» igjen etter å ha vært «out of tun (e )» 😉

img_7691

Foto: Det er moro å spyle med spyleren.

Det har ikke vært en helt vanlig uke for undertegnede. Nei, tvert om. Dette er den uken som skiller seg mest markant fra de andre ukene, med unntak av New York-uken, men den er en klasse for seg og er derfor ikke med i den beregningen. Denne uken har nemlig tre av mine klassekamerater og jeg hatt KJØKKENTJENESTE. Det skal samtlige elever ha i løpet av året her, og siden vi er litt inne i skoleåret, har flere fantastiske crew allerede rukket å styre skuta inne i oppvasken, og dermed hadde vi hørt litt av hvert om denne plikten. «Åh..kjøkkentjeneste.. Såå dritt da..» Men vet du hva? Det er faktisk ikke så verst 🙂 Det er hva du gjør det til, og det er slik det er med det meste. Du høster det du sår altså.

img_7693

Foto: Jonas, jeg og oppvaskmaskinen som vi har gitt navnet Max-Oskar Winterhalter (vi tror han er tysk).

Vi har hatt det rimelig lættis på kjøkkenet. Vi går med kule forklær av plast, spyler bestikk, tallerkener, skåler, glass, kopper og andre rariteter. Vi vasker både bord og benker, vi søler og hører på musikk, mopper gulvet, fyller på melkedispenseren, fikser kveldsmat og knuser tallerkener. Det er god stemning. Vi har dessuten fast-track pass i både lunsj, middag og kveldsmat-køen denne uken. Det er jo ikke til å klage på det! Det er dessuten hyggelig å få snakket litt ekstra med, samt få et innblikk i hverdagen til de flinke folkene i kjøkkenpersonalet som jobber hardt hver dag for at vi skal få rikelig med god og næringsrik mat under hygieniske og trygge forhold. Ære være.

img_6989

Foto: Fra da noen av gutta i rocke-klassen leverte legendariske prestasjoner i løpet av sin uke med kjøkkentjeneste. De gikk foran med et godt eksempel til etterfølgelse.

Så, melding til medelever: Takk for at dere er så støttende for oss i oppvasken. Deres oppmuntrende replikker er som stjerner på himmelen. Til medelever som ikke har hatt kjøkkentjeneste: Det går fort unna og har stort potensial til å være lættis – uansett en uke du sent vil glemme! Til mamma: Jo, her lærer vi  å bli skikkelige.

Trøndertun var jo husmorskole før, så selv om skolen i ettertid fronter med å være en populærmusikk+danseskole, så henger husmor fagene litt igjen – de gjør det altså.

Ha en fin uke! =)

– Ingrid Lovise