Trøndertun Times #4 – En helt vanlig uke

Blogg av Ingrid Lovise Anvik Hellenes,
redaktør i Trøndertun Times og elev på poplinja 16/17

Hallo bloggen! God søndag. Jeg må være helt ærlig å si at jeg lurte fælt på hva jeg skulle finne på å skrive om i dag. Det har nemlig vært en helt ordinær uke. Med det sagt forstår vi at vi har «tunet in» på Trøndertun, ikke bare etter ferien for to uker siden, men for alvor. For realzz. At vi har vært her såpass lenge at vi skjønner hva som er en ordinær uke – og nettopp der og i det fant jeg dagens objekt: En helt ordinær uke.

Jeg skal guide dere gjennom den vanlige uken, day by day (Det blir fra et musikk-perspektiv)

Mandag:
Det var som vanlig frokost fra klokken åtte til halv ni, og jeg var der som vanlig fem på åtte og møtte på de ti andre jeg vanligvis møter der på det tidspunktet. Vi i frokost-squaden(gjengen), ble som vanlig sittende fra vi ankom til frokostens slutt, og observerte som vanlig hvordan flere og flere strømmet til, før rushet startet ca 7 minutter på halv, slik det vanligvis er. Det minner om når det begynner å regne her oppe. Det drypper litt, så litt mer, og så faller dråper i rushtrafikk.

Etter frokosten hadde vi som vanlig tre klasseundervisningstimer, før vi klokken elleve stilte oss i lunsjkøen, for å sikre oss noen av godsakene fra lunsjbuffeten. Her står/sitter/ligger vi vanligvis i kø utenfor matsalen fra klokken 11 til 11:20.

Etter lunsjen hadde vi et helt vanlig allmøte i amfisalen klokken 12, og etter dette hadde vi som vanlig tid til disp. Da går noen og øver, noen leser, noen spiller, noen går tur, noen drar til byen og gjør ærender, jeg for min del løp en tur og tok en dusj før middag. Middagen var som vanlig vegetarisk, siden mandag er veg-day. Etter middag hadde vi som vanlig fritid, og da gjør vi som vanlig det vi vil. Noen er engasjert i det lokale korpset, og dro på korpsøvelse. Klokken åtte var det som vanlig kveldsmat.

Tirsdag:
Tirsdag var faktisk en dag helt utenom det vanlige for min egen del, men for de andre, var den i utgangspunktet ment å være vanlig. Siden tre av mine medelever og jeg hadde kjøkkentjeneste fra forrige onsdag og frem til denne tirsdagkvelden, fikk vi anledning til og oppfordring om å arrangere ELEVKVELD! (jeg har altså ført dere litt bak lyset her, i og med at jeg hadde kjøkkentjeneste mandag og tirsdag denne uken, men hittil har latet som at det var en 100% vanlig uke.) De fleste elevkvelder har bestått i smågodt og konkurranser mellom hus og korridorer nede i bomberommet, slik jeg har fortalt om i tidligere innlegg, men når vi nå skulle arrangere elevkveld ville vi finne på noe spektakulært. Det ble dermed eplekakeparty i «Matsal Panorama» etter kvelds. Vi fire i kjøkkentjenesten hjalp til å forberede kakene, både med og uten epler. Det ble stor suksess, og en uforglemmelig kveld.

Den vanlige tirsdagen bestod i tre timer klasseundervisning før lunsj, lunsj og så tirsdagsseminar. Denne uken var det vår egen Therese Ulvan sammen med en søt og sprudlende dame som het Bjørg som var på programmet, og de hadde et inspirerende foredrag med fin sang, fine tanker og fine bilder, som de reiser på turne med i disse dager.

Etter seminaret var det som vanlig fisk til middag. Tirsdagsfisk.

Onsdag:
Onsdag åpner med frokost. Så kommer tre klasseundervisningstimer. Deretter er det vanlig lunsjkø. Så er det lunsj. Så er det tid til disposisjon før middag. På onsdag var det som vanlig ny gruppe til kjøkkentjeneste, og det er som alltid stas. 🙂

Torsdag:
Frokost som vanlig. Instrumentforum der vi er med andre som spiller samme instrument og gjør instrumentgreier i to timer. Lunsj. Møte med musikkavdelingen etter lunsj. Så er det duket for huskonsert der vi viser hverandre det vi driver med og får tilbakemelding. Etter det er neste faste post på programmet middag. Fisk som vanlig. Fisketorsdag.

Fredag:
Fredagen åpner med to timer undervisning. Jeg for min del hadde musikkteori som vanlig. Deretter hadde vi klasserom og øveromsvask som vanlig. Etter dette er det lunsj som vanlig, før vi har hus/korridormøter og deretter vask av rom, hus, korridor, bad, stuer også videre. Etter dette er det fredagsmiddagen, som ikke er taco som vanlig(forrige uke var en uvanlig uke, for da hadde vi fredagstaco). Kvelden var vanlig. Noen dro ut på byen, andre slapper av på rommene, en del ser film i amfisalen. Fin fredag!

Lørdag:
På lørdager har vi vanligvis et seminar. Denne lørdagen var jentene og guttene hver for seg, fordi jentene planlegger fest for guttene til fredag. Mens i overkant av 60 kaklende høns planla tidenes party,  hadde guttene boot-camp i gymsalen. Det så moro ut – tror de fikk kjørt seg. Mye tydet i alle fall på det.. Sitat: «GÅR DET BRA?» -«Neii..!»

Etter dette programmet, var det middag, og så var det lørdagskvelden. Mange dro ut på byen for å ha det moro på Mormors Stue. Det var flust av Halloween-fester i byen denne kvelden.

Søndag:
Dette har vært en helt vanlig søndag. Søndagsfrokost er klokken 10, der vi får rundstykker og egg i tillegg til det vanlige. Vi var også en liten kvintett på søndagstur på formiddagen. Mange vasker klær. Søndagsmiddagen lukter søndag med kokte poteter, brun saus og tyttebærsyltetøy. Dessuten får vi dessert på søndager.

Det ser ut til å bli en rolig kveld, og hvis alt går etter planen, får vi kveldsmat klokken 20, som vanlig.

Generelt kan jeg også tillegge at det en periode har vært usedvanlig pent vær, men mot slutten av denne uken har været vært mer som vanlig og det bøttet ned både fredag og lørdag.

Alt i alt, en vanlig uke. Og takk for det! En skal ikke kimse av vanlig, for når hverdagen er så flott, er det vanlige veldig godt!

Ønsker alle en fremdeles behagelig søndag og en fin uke. Måtte den bli tilnærmet helt vanlig!

– Ingrid Lovise