Trøndertun Times #5 – En uforglemmelig uke

Blogg av Ingrid Lovise Anvik Hellenes,
redaktør i Trøndertun Times og elev på poplinja 16/17

God dag! Jeg vet ikke hvordan været er over det ganske land, men her på Melhus er det sol og skyfri himmel i dag. Faktisk er det helt vakkert her nå, fordi snøen falt på torsdag, og har lagt seg i et tynt lag i gater og på jorder. Julestemningen er ikke til å unngå, og det har allerede gått noen liter julebrus, vet jeg. Men, nok om det – dette er ikke dagen for tomprat om været, for det har nemlig vært en helt unik uke. På tunet denne uken: Det har vært boklansering, Halloweenkonsert+fest, heldagsfeiring av guttene.

Jeg får bare sette i gang.

Mandag var ganske vanlig frem til kvelden. Klokken 18 i amfisalen lanserte vår flotte lærer Jan Eivind, sin roman Noaidi. Forfatteren fortalte om bokens idé og leste høyt fra den, og det var i tillegg ett par fine kulturelle innslag. En barndomsvenn av Jan Eivind spilte på sjamantromme og sang inntil, og Jan Eivinds egen datter spilte en fin, trollsk slott på fele for oss. Etter seansen i amfisalen var det fest i dansesalen, og der hadde kjøkkenpersonalet disket opp med en herlig tapas, tydelig inspirert av nord norske/samiske tradisjoner. Vi elever følte oss privilegerte som var invitert til dette, og er stolte av å kjenne Jan Eivind.

img_7863

Foto: Halloween kvelden. Vinneren er helt til venstre. «Hvem er du?» – jeg heter Hufsa og kommer fra Mummidalen.

Tirsdagkveld ble det arrangert Halloweenkonsert og fest i Olvesalen. Det var en gjeng ut av elevene som hadde tatt initiativet, og de var utkledd og spilte skummel og heftig musikk. Det var dødsfett, og den desidert kuleste Halloweenfeiringen jeg har vært med på. Mange hadde lagt stor innsats i kostyme, og det var kult. Det var spøkelser, pirater, zombier, lorder, vampyrer, sår og blod. Tror jeg spottet noen hekser også. Selv var jeg utkledd som en halv chili, så det var kanskje ikke så imponerende, men jeg bidro med massiv applaus og godt humør denne kvelden. På festen var det kåring av beste kostyme, samt en dance-battle.

Onsdagkveld og generelt i den tiden før fredag som vi har hatt fri denne uken, har jentene drevet med mye hemmelig arbeid. Selv har jeg vært med på å bake muffins og banankaker på kveldstid. Jeg har bakt mye og laget mye mat i mitt liv, og det er noe jeg virkelig synes er gøy, men jeg har aldri vært med på liknende prosjekt. Til banankaken skulle vi blant annet ha intet mindre enn 23 egg, 3 kg mel og 26 teskjeer bakepulver!  Aj aj aj. Heldigvis fikk vi bruke et monster av en maskin til å blande dette. Jeg er vant til min kjære Kenwood hjemme, men denne maskinen liknet en sementblander altså! Det var moro. Muffinsene skulle ha like mye ingredienser, og denne røren ble laget i to omganger. For et prosjekt.. Det er damene sine det! Vi var mellom 5-7 jenter i mat-teamet, og resten av alle jentene har vært engasjert i å lage dekorgjenstander, forberede aktiviteter og underholdning.

img_7893

Foto: Forberedelser til guttefest-dagen.

Så, vi gjør et hopp til fredag! Tjohei, eller; tjobing – som min mor ville sagt (det er sant).

Matgjengen skulle møte på kjøkkenet klokken 8, for å smøre 100 baguetter med ost, skinke, salat, agurk og paprika. Karene våre skulle nemlig sendes vekk fra skolen, og skulle selvsagt ha litt nistemat.

Klokken 09, kom en lommeversjon av et korps, bestående av en trompetist og en trommis, rundt til hvert hus og korridor og spilte en fanfare. Da dette var gjort, skulle guttene ha våknet, og da var det for jentene som bodde i den aktuelle korridor/huset å overbringe en formell invitasjon til en helt uforglemmelig dag. Første post på programmet var frokost klokken 10. Det var English Breakfast. Det så ut til å slå an! Etter frokosten ble guttene plassert i to busser og transportert out of tun, helt uvitene om hva de nå var på vei til. De skulle på bowling. Jentene var igjen for å pynte skolen og gjøre de siste forberedelsene.

Klokken tre kom karene tilbake, og det som møtte dem var Trøndertun, slik ingen har sett skolen før, og sannsynligvis aldri vil igjen. Dekoren var inspirert av magi, filmer, fantasy, tv-spill og alt mullig.

På programmet var det aktiviteter, og guttene ble delt opp i lag (ikke korridor og hus faktisk, så det var ikke helt Harry Potter på det punktet for en gangs skyld, noe som er litt kuriøst fordi en av aktivitetene faktisk var rumpeldunk).

img_7912-2

Foto: Guttefesten.

Guttene fikk også leke MarioKart og en hentelek, tror jeg. Det kom hvert fall noen og skulle låne en BH…

Klokken 17 var det klart for middag. De var chicken Tandoori med nan-brød, og panacotta til dessert. Under middagen var jeg valgt ut som den heldige til å holde herrenes tale til de herlige herrene. Herrenes tale hører jo en slik staselig anledning til.

Kvelden nærmet seg, vi kledde oss alle om til våre peneste klær og hadde en hyggelig, morsom og uforglemmelig kveld sammen i Olvesalen. Underholdningsgruppen hadde laget en morsom revy med masse interne Trøndertun-jokes, samt kul musikk og dans. Damer ass… 😉 Kvelden fortsatte med sang og danseinnslag og generelt mye dansing – det må jo til, siden vi var på dansegulvet. Det ble heldigvis tatt mange bilder denne legendariske kvelden.

img_7944

Foto: Guttefesten.

– Gutta! Dere vet hva dere har å gjøre til jentefesten over nyttår… 😉

Lørdag møttes jentene til opprydning. Guttene hadde fri, bare for å gi kvelden før den perfekte finish. Etter opprydningen, som gikk glatt unna, var vi litt slitne… vet ikke helt hvorfor…

Så, søndagen er enda ung. Solen står høyt på himmelen og maser på at jeg skal gå ut og holde den med selskap.

Ha en flott uke! =)

– Ingrid Lovise