Trøndertun Times #6 – Popklassen i sitt rette element

Blogg av Ingrid Lovise Anvik Hellenes,
redaktør i Trøndertun Times og elev på poplinja 16/17

Livet går videre…

God dag! Nå er søndagen her igjen – som tiden flyr… I blant kan en oppleve at tiden går så fort at det kjennes ut til at en blir litt snytt for en uke, og det var egentlig følelsen jeg gikk inn med da jeg skrev første setning «nå er søndagen her igjen». Når tankemaskineriet begynner å jobbe med ukens begivenheter, innser jeg at denne uken har vært svært innholdsrik, og kanskje ikke så kort allikevel. Det er bare det at tiden går fort når du har det gøy.

img_8027

Foto: Bilde fra tirsdagkveld. Vi hadde besøk av duoen Temporary. Flott musikk og god inspirasjon!

Denne uken har vi brukt til å hente oss inn etter det store kalaset og alt det førte med seg forrige helg. Jentene var kanskje litt slitne etter en lang periode med mye frem og tilbake, før Grand Finale med en stor innsats fredag og opprydning lørdag. Guttene på sin side har jo hatt et gedigent inntrykk å fordøye, og det krever også sitt. Når vi snakker om inntrykk, blir det naturlig å dreie over til noe annet som har opptatt oss denne uken. Trøndertun Times informerer nå dere alle om at det har vært presidentvalg i USA, og at Donald Trump vant det valget – det var vel kun et spørsmål om tid før Donald skulle bli president i USA. 😉 Uansett, eller; anyways, som de sier over there… Dette har vært et hett tema, og vi har diskutert og snakket sammen om de store nyhetene. Det var valgvake i Amfisalen, og også rundt på hvert fall to av tre hus. Selv valgte jeg å sove den natten, da jeg visste at jeg måtte ha søvn for å takle utfallet på en behagelig måte. Det er jo spennende tider, og vi har snakket om det, og kommet frem til at det kommer til å gå fint. Det kommer uansett ikke noe godt ut av å stresse og bekymre seg for fremtiden – det er bare kjipt, og vi vil jo ikke ha det kjipt – vi er jo på Trøndertun! Så, ferdig da.

Vi har hatt det moro denne uken. Torsdag hadde vi elevkveld i arrangement av Rock B. De hadde forberedt aktiviteter som stolleken, hente-ting-leken og mimelek. OG kake. Og saft. Det var veldig morsomt!

img_8034

Foto: Stolleken: D det var moro! Stol på det.

Over til noe annet. Jeg er elev i popklassen, og nå har vi et prosjekt vi begynte med før høstferien. Oppgaven vi fikk av vår store mester, Jon lød som følger: «Skriv en låt, og så skal vi gå i studio med den.» Litt av et prosjekt. Digger det. Ja, så da har samtlige elever (9) i popklassen skrevet en låt, laget akkordskjema til den og gått i studio. Vi lånte Sander fra Rockeklassen som session drummer, Jon har spilt bass, noen programmerer backing track og så synger og korer vi. Det var den kuleste studioopplevelsen jeg har hatt noensinne, da jeg først fikk være med å spille inn kompet sammen med så flinke musikere, og etterpå fikk stå i studio sammen med Maren, som er en av de virkelig nære venninnene mine her. Vi sto rett overfor hverandre med hver vår stormembran mic, headset og sang inn lead vocal og koring samtidig. Det var utrolig kult. Når låtene er mikset og fikset, blir de lagt tilgjengelige slik at dere alle kan høre dem, men enn så lenge holder vi kortene tett til brystet. Eller, vi planlegger å spille alle låtene live neste lørdag når det er Åpen Dag, og vi får besøk av slekt og venner som er gira på en dag i boblen vår.

img_7784-2

Foto: Popklassen i sitt rette element… Studio!

Åpen Dag, ja. Det er neste lørdag, og denne uken blir en prosjektuke frem mot denne dagen. Vi står altså overfor nok en beinhard uke med blod, svette, tårer, senebetennelse, scenebetennelse (hehe) og dårlig stemning. Det var selvsagt bare tull – vi står jo ved foten av nok en fantastisk uke på Trøndertun med mye spilling, god musikk, kreative prosjekter og rock n roll! Samt god juice fra juicemaskinen. Vi har som mål å lage tidenes Åpen dag, og det er ikke et urealistisk mål med den flotte gjengen vi er her!

Velkommen neste lørdag! Informasjon om alt ligger på facebook-eventet Åpen dag. See you there =)

Ha en finfin uke, og rock on…

– Ingrid Lovise