Trøndertun Times #7 – Åpen Dag!

Blogg av Ingrid Lovise Anvik Hellenes,
redaktør i Trøndertun Times og elev på poplinja 16/17

Halloen!

Det begynner å gå mot senere ettermiddag denne fine søndagen i november, og etter en lang uke er det på tide å fortelle litt om denne. Det har nemlig vært nok en spesiell uke på tunet, og nå står vi plutselig i slutten av den. I dag bruker nok de fleste søndagen til det den tradisjonelt sett har vært. En hviledag.

Hele uken har vi jobbet hardt for å dra i land prosjektet vårt «Åpen Dag». Dette har stort sett vært et prosjekt vi har styrt selv, med elevrådet som arrangementskomite. Jeg har vært heldig å ha det overordnede ansvaret for å organisere komiteen og å gi beskjeder og lede møtene, og dermed har jeg kjent på den generelle stemningen gjennom uken. Et stikkord fra start til slutt har egentlig vært ro.

familiedag-preprod-161117_22

Foto: Jeg har vært heldig å ha det overordnede ansvaret for å organisere komiteen og å gi beskjeder og lede møtene.

Elevrådet har hatt møter hver dag 11:30-12 fra onsdag forrige uke  etter at elevene hadde meldt på innslag. Da hadde elevrådet virkelig jobben med planlegge dagen og oppkjøring mot den, for ikke å snakke om å legge den store kabalen for «Trøndertun-festivalen» som skulle vare fra 14:00-17:00 på tre ulike scener parallelt. Benjamin i elevrådet ble utnevnt til logistikkansvarlig, og har hele uken gjort en hederlig innsats med å få det hele til å gå opp i forhold til musikere og dansere som skulle flytte seg mellom de ulike rommene til forskjellige tidspunkt. Heldigvis er det en engasjert og aktiv gjeng elever vi har å jobbe med, og vi fikk derfor inn rikelig med kort til kabalen.

familiedag-preprod-161117_26

Foto: Lydteknikerne i Olvesalen. Fra gjennomkjøringen av programmet på torsdag.

Fra tirsdag har vi øvd på å få logistikken til å gå, og der det ikke har gått, har vi funnet nye løsninger. Vi har hatt chatter for de ulike konsertarenaene som har fungert som walkie-talkie og vi har rett og slett øvd godt på dette. Hver dag har vi hatt møte i amfisalen klokken 08:45, og noen dager har vi også hatt møte klokken 12. Da det hele braket løs på lørdag, skulle vi bare gjøre det vi har øvd på, og resultatet var rett og slett utrolig bra. Dyktige, unge kunstnere…

Lørdag, gårsdagen altså, var en eventyrlig dag. Vi hadde vårt siste pep-talk møte i amfisalen klokken 10:45. Vi giret hverandre opp, og det siste jeg sa til gjengen før vi forlot amfisalen var: «Okei, folkens! Nå skal vi kicke ass!!» Vi kicket ass.  Det var med stolthet at vi tok i mot nære og kjære til en skole det luktet grønnsåpe og god middag av lang vei. Dessuten jazzet jazzklassen opp inngangspartiet og sørget dermed for å gi gjestene musikk fra første stund. Her bidro også dansere med improvisasjon, noe som kler en stil som jazz ganske godt.

familiedag-2016_02

Foto: Dans- og jazzelevene jazzet opp inngangspartiet og sørget dermed for å gi gjestene underholdning fra første stund.

Videre var det klassemøter, og deretter startet festivalen med et smell fra trommeslagerne presis klokken 14. Vi jobbet på høygir i tre timer, chattene var i rush-trafikk, kjøkkenpersonalet fylte på mat, kaffe, kringler og vasket talerkner og bestikk kontinuerlig i flere timer. For en jobb. I de forskjellige salene leverte musikere og dansere store prestasjoner, spille og danse-glede og god energi. Det var med et tilfreds smil jeg pustet lettet ut, da instrumentalklassen avsluttet Snarky Puppys låt «All about me» nøyaktig på slaget 17:00. Det var nesten for godt til å tro på. For en timing!

familiedag-2016_120

Foto: Instrumentalklassen avsluttet Åpen Dag 2016 med Snarky Puppys låt «All about me».

Å jobbe med dette prosjektet denne uken har vist oss hva vi faktisk er i stand til å skape sammen. Godt vi fant ut dette nå, og ikke helt på slutten av året. Jeg ser nemlig ikke noen grunn til at vi skal si oss fornøyd her, og sette oss ned for å knekke nøtter og drikke gløgg hele jula. Nei, nå! Dette var en real boost, og da er det bare å gå på videre.

Vi får alle se hva uken bringer!

Alt vel =)

– Ingrid Lovise