Trøndertun Times #8 – Forandringer fryder

Blogg av Ingrid Lovise Anvik Hellenes,
redaktør i Trøndertun Times og elev på poplinja 16/17

God dag! Det ble litt sen publisering i dag, da jeg har vært litt redusert. I dag er det første søndag i advent, og vi våknet i morges til et tynt, hvitt lag som dekket tunet. I presens laver det ned. Store flak. Det er stemning.

img_8140

Foto: Snø. Perfekt timing. Godt jobba.

Denne uken startet med å lukke Åpen Dag (hehe). Det gikk nokså greit unna, fordi alle hjalp til. På mandag viste også Bjørnar oss bilder fra tidligere New York-turer, og vi gleder oss til at det er oss som figurerer på slike bilder. Frem til torsdag var egentlig uken relativt ordinær med fisk på tirsdag og pasta på onsdag, men torsdagen skilte seg ut. Da var nemlig tunet nesten tømt for musikkelever, fordi majoriteten tok seg en tur til byen for å lukte på NTNU sitt tilbud med tanke på videre musikkutdanning. Jeg vet ikke om det luktet godt, fordi jeg var en av de få som var igjen her på tunet, men jeg fikk inntrykk av at de fleste hadde hatt en fin dag i byen. En tur out of tun er alltids et lite avbrekk, og det kan jo være litt godt i blant.

Det største som har skjedd denne uken for alle på tunet var nok fredag ettermiddag og kveld. Faktisk var det en ekte konsertdag, da flere av vokalistene fikk være med Therese ned på Melhustorget og synge ett par julesanger. Det ble en liten forsmak på det vi skal få være med på de neste ukene som er hennes julekonserter rundt i Trondheim. Her kommer det reklame: Ila Brainnstasjon 3/12, Vår frues kirke 6/12 og Trondheim Torg 13/12. Alle gode ting er tre. Her er tre sjanser til å få med seg en nydelig julekonsert.

img_8139-2

Foto: Fredagkveld. Maren, Erlend og jeg.

Etter Melhustorget ble noen av vokalistene plukket opp av bussen og transportert rett videre til byens rockepub «Fru Lundgreens». Det ble alt annet enn en rolig kveld. Det var åtte band fra skolen som spilte, og det var fullt i konsertlokalet av både fremmede folk, nåværende og tidligere trøndertuninger. Musikken var høy og bassen satte virkelig veggene i sving. Arne Hauge, den flinke fotografen som dekker de store høydepunktene våre, var også på jobb, og det får oss stadig til å føle oss som ekte stjerner.

img_8142-2

Foto: Første dagen i nye lokaler.

Denne uken har for min egen del også vært ganske spesiell. Jeg har nemlig flyttet fra Hus 2 til Hus 1. Altså flyttet til naboen. Hva er det man sier? Forandring fryder. Altså, ikke misforstå, for jeg skal ikke si et vondt ord om hus 2, men da roomien til Kristin sjekket ut, og Kristin havnet på solo, var en tilværelse som Kristins nye roomie et uimotståelig tilbud. Selv har jeg bodd på enerom frem til nå, og det har vært fint, men det er noe med det å bo sammen med noen. I går lå jeg syk hele dagen, og da er det godt å bo i hus med vennene sine som heller i deg paracet, cola og potetgull, og får deg til å le selv om du tror du skal dø og egentlig ikke orker det. Du skjønner da hvor viktig det er å ha gode venner rundt deg når ikke mamma er der til å pleie deg. Så sånn er det å være syk på folkehøgskole.

Jeg har skikkelig god følelse for uken som kommer. Vet ikke helt hva det er, men vet at det blir nice at julen skal tune inn. Jeg kjøpte julekalender til Kristin i dag (roomiegoals). Forresten er det hyggelig å få litt post hit (hint hint). 😉

Ha det bra!

Ingrid Lovise