Trøndertun Times #9 – Ventetid, men vi sitter ikke og venter av den grunn

Blogg av Ingrid Lovise Anvik Hellenes,
redaktør i Trøndertun Times og elev på poplinja 16/17

God morgen til alle fjernt og nært. Der kom søndagen igjen. Skulle nesten ikke tro det, men rundstykker og kokte egg til frokost indikerer at jo, det er søndag. I dag er det faktisk andre søndag i advent, men jeg må innrømme at det egentlig ikke føles helt slik – enda. I dag regner det relativt stritt, og det er litt kjedelig, men det blir uansett mørkt snart, og da ser vi jo ikke det. I huset jeg bor i, har vi adventslys og felles kalender, så i kveld kan det potensielt bli stemning. Ja, for julen har jo tunet in denne uken, og mange tenker som meg, at de aldri har hatt så mye julestemning så tidlig i desember. Vil du være med så heng på gjennom denne uken på tunet!

img_8186

Foto: Snøfall i Melhus.

På tirsdag var låtskrivingsklassen (altså vokalklassen + noen ekstra, meg blant andre), invitert til Conors studio i byen. Conor Patrick er artist og lærer ved skolen, og er en mann vi ser opp til (og da ikke bare fordi han er høyere enn de fleste av oss).  Alle var oppfordret til å ta med seg en låt de hadde skrevet og en plan for enkelt komp, slik at vi skulle få spilt inn noen. Vi startet kl. 11 og noen var igjen helt til over midnatt. Det var utrolig kult å jobbe med dyktige, kreative og morsomme Conor og se hvordan han hadde det i sin lille hule nede i kjelleren i strøket han selv definerte som ghettoen.  Jeg må si at jeg følte meg trygg der i traktene, og syntes at området var svært tiltalende. 🙂 Vi koste oss stort med kaffe, kakao, twist og bananer, samt noen turer ut i sentrum. Jeg for min del var og traff en kompis på Cafe Ni Muser i løpet av dagen, og etter det, da tre av de andre i tillegg til meg var ferdig i studio, fikk vi gjort unna litt julehandel, før turen bar tilbake til tunet. Det var altså en innholdsrik tirsdag.

img_8194

Foto: Jul i stugu, si! 

Onsdag hadde også en artig twist – ikke som sjokoladen, slik som tirsdag (hehe), men som hendelse. Denne dagen arrangerte nemlig Trøndertun Times en liten, nei: stor blindtest av julebrus. Hele testen publiseres i Trøndertun Times julespesial som utkommer før du vet ordet av det, men jeg kan jo røpe at seansen fant sted i julehuset, Hus 1, og at panelet besto av tre feinschmeckere fra hele Europa. Blant annet en halvt fransk vinentusiast, med en forkjærlighet for Hamars julebrus.

img_8168

Foto: Julebrussmaking!

På torsdag våknet vi til snø som dalte i store flak utenfor vinduene. Det var første desember. Julen tunet in for full maskin. Det er mange julekalendere ute og går, pepperkaker, klementiner, julegensere, øving til julekonsert, juletre i stua i hus 1, julemusikk, Jul i Blåfjell & Jul på Månetoppen i amfiet og selvsagt lapskaus til middag… Snøen dalte kontinuerlig gjennom dagen, og flere ble barn igjen og laget snømenn. Kjekke snømenn. Vakkert.

Fredag var en vanlig dag. Dagen fikk en litt trist start da, da både hus 1 og hus 2 våknet og oppdaget at noen hadde trashet snømennene vi hadde så kjær… Jaja. Det er vaskedag. Den føltes viktigere enn noensinne, fordi det er juletid, og da er det dags for grønnsåpen. Denne dagen hadde jeg forresten elevsamtale med kontaktlæreren min, Jon. Man har altså elevsamtale på folkehøgskole, og det er jo alltid hyggelig.

img_8191

Foto: Ila Brainnastasjon.

Lørdag reiste en del av oss vokalister til byen etter frokost for å synge sammen med Therese på Ila Brainnstasjon. Det var et sjarmerende sted med god atmosfære. En av byens bortgjemte perler. Absolutt et potensielt stamsted fra nyåret av, tenker jeg. Vi er heldige som får være med flotte og travle Therese rundt, og gleder oss til konserten i Vår Frues Kirke på tirsdag, der vi skal gjøre det samme som i helgen. 🙂

Da var vi rundt om en enebærbusk. Det er tidlig en søndagsmorgen, men jeg har ingen planer om å gå til kirken i dag. Det blir nok en søndag av det rolig slaget, men med et underliggende driv som gjør at en får noen gjøremål unna i behagelig tempo.

Ha en fin tid fremover!

– Ingrid Lovise =)