Trøndertun Times er tilbake! For fullt – nesten overfullt!

Blogg av Ingrid Lovise Anvik Hellenes,
redaktør i Trøndertun Times og elev på poplinja 16/17

God dag! Trøndertun Times er tilbake etter et lengre opphold, men vil fra nå følge deg trofast hver søndag frem til påske, så det er bare å sette over kaffen – eller potetene.

Faktisk er det nøyaktig fire uker siden siste utgivelse. Det er sprøtt, og litt krise. Det har skjedd en del, bare én uke på tunet er jo et eventyr i seg selv, så high-lights fra fire uker blir fort en tjukk IKEA-katalog. Det er som å møte en gammel venn, si – har litt catching up to do!

IMG_8861

Foto: «Jam» står det på tavla!

Uken før vinterferien hadde vi jam i Nordsalen, og det tok helt av med Mustang Sally. Dagen etter, altså tirsdag, hadde vi besøk av en dame som het Tone og som drev med live elektroakustisk musikk. Det var veldig kult, fordi hun var så dyktig musikalsk og teknologisk også – tekno Tone. 🙂 Det var stilig hvordan hun brukte stemmen som et instrument mer enn til å formidle et tekstlig budskap slik en har blitt lært til å forvente av en sanger.

På kvelden tirsdag dro vi på stor Valentines date med pop-klassen på Superhero Burger.

På torsdag dro popklassen sammen med danserne med buss til Ole Vig vgs, for å spille konsert og med den overbevise elevene der om at Trøndertun er det de drømmer om. De var en engasjert gjeng og et godt publikum.

IMG_8890

Foto: Håkon spilte sin egen låt for eleven på Ole Vig.

Fredag var siste dagen før vinterferie, og da fikk vi en fantastisk frokost og også med det såkalte «Breakfast Clubing» som oppfølger. Det går egentlig ut på at man spiser frokost og har disko. Diskofrokost. Dette er et populært konsept i New York, så vi måtte lære det før vi reiser dit i april.

I uke åtte var det vinterferie, og jeg sitter ikke med oversikt over hva alle på tunet foretok seg i denne ferien, men jeg for min del var en tur i København og ellers hjemme og gikk lange skiturer i Nordmarka.

Forrige uke hadde vi storfint besøk av Åge Aleksandersen på tirsdag. Han pratet med oss i over én og en halv time, og avsluttet med å spille en nydelig låt på kassegitar – vi er privilegerte.

IMG_9118

Foto: Åge Aleksandersen på Trøndertun.

Det ble avholdt stort mesterskap i stein-saks-papir, og en gjeng av oss tok en tur med den såkalte «fleskebussen» til Sverige. Det er jo moro med en liten Sverigetur i ny og ne. En i følget hadde faktisk aldri vært der – det er jo ikke hverdagskost for Vestlendinger. Fleskebussen går hver dag fra Trondheim sentrum, forstår du. Man ringer inn på morgenen og melder seg på, også drar man i vei.

Helgen tilbrakte jeg hjemme i Oslo på grunn av opptaksprøver jeg skulle avlegge ved universitet i Agder i starten av denne uken. Der nede traff jeg et par andre Trøndertunere – det er veldig i tiden nå med opptaksprøver rundt ved universitetene, noen er på ekte Norges turné for opptaksprøver. Nå skal vi bestemme oss for høsten. Spennende tider. Apropos Norgesturne, er det verdt å nevne at flere band reiser out of tun for å spre budskapet sitt. Guttene i bandet «Grådig» har vært rundt og spilt i over en uke på ulike scener i Norge, fra Odda til Gjøvik. De har altså reist land og strand.

Det passer aldri å ikke være på tunet når du skulle vært på tunet, for det skjer alltid noe på tunet. Mandag denne uken var intet unntak, for da var det nemlig ski og akedag med grill i Vassfjellet. Trist å gå glipp av. Det var en morsom dag, men med en dramatisk twist da utvekslingseleven vår Amelia mistet kontrollen over tekopp-akebrettet på vei ned bakken. Hun har jo ikke akt før, så hun er jo ikke helt fortrolig med alle triksene i boka som handler om tekopp-rumpeakebrett. De triksene vi som er vokst opp med disse lærte den harde veien i barnehagen. Amelia fikk slått seg ganske mye, og måtte slappe av noen dager på St. Olavs, men er nå tilbake på tunet dessverre kraftig redusert. Vi ser allikevel at det går fremover, og hun får veldig mye omsorg i form av besøk, hjelp, sjokolade, wunderbaum. Det skulle bare mangle, fordi hun gir så mye av seg selv. Du høster det du sår <3 Jenta ble kåret til dronning av jentefesten fredagkveld <3

IMG_9200

Foto: Erlend forteller det store Trøndertun eposet om Otto og Bente. 

Som bringer oss over til den. Wow, gutter… For en innsats, for en dag… Heldige var gutta med at alt virkelig klaffet denne dagen, med vær og vind og temperatur. Vi jentene ble vekket med fuglesang spilt av på forsterker som sto utenfor rommene våre. Så fikk vi servert dagens program, med instrukser om hvor vi skulle gå. Først var det en nydelig frokost, deretter skulle vi ta på oss uteklær og gå til bålplassen der vi fikk kakao og mashmellows til å grille på bålet. Erlend og Fredrik var kongene av bålplassen og underholdt oss med sang og skuespill i tre akter. Fantastisk.

Tilbake på tunet skulle vi skifte til noe bevegelig og toge opp i store dansesal. Her kunne vi velge mellom å meditere i lille dansesal, eller å lære Vogue-dans med instruktør direkte fra Oslo. De aller fleste ble med på Vogue-dans, eller attitude-dans. Det var utrolig kult. Vi lærte å gå både runway, cat-walk og duck walk, samt en koreografi. Det gjorde noe med selvfølelsen da vi lærte å gå så målbevisst og elegant. Vi snakket om at vi nå skal gå runway gjennom matsal panorama hver dag til juicemaskinen og tilbake. Følg med, følg med. Bare se, ikke røre 😉

IMG_9222

Foto: Guttene var drøøyyye med burlesk. Burlesky det der! 

Etter dansekurset var det lunsj med underholdning fra noen av de gode, flinke guttene. Jeg husker ikke helt hvilke låter som ble spilt, bare at jeg var overveldet. Den siste satt spor. Sveinung var solist på den låta og sang og spile blokkflløyte på, hold deg fast – My heart will go on. Gåsehudfaktor.

Etter lunsjen fortsatte det hele å levere. Vi ble delt i fem grupper som skulle sirkulere rundt til fem ulike poster med aktiviteter/opplevelser. For å nevne det i korte trekk: Vi fikk oppleve sjokoladefabrikken med Geir som WillieWonka, vi var en tur i Neverland for å fly med Peter Pan(Simen) og frigjøre tingeling. Vi ble skremt livskiten ut av i en labyrint, der en skummer maskért mann kom løpende etter oss med motorsag etter at vi prøvde å finne en nøkkel inne i et mørkt rom som be fylt med gass(røyk). Vi fikk også sitte og lage masker; klippe, lime, glitterlim, fettfarger – tok oss tilbake til barneskolen <3 Den siste posten vet jeg ikke helt hvordan jeg skal beskrive, men det var ringenes herre inspirert, der vi først skulle løse en ganske nasty oppgave for kun de tøffeste av oss: spis fem mariekjeks, drikk en munkholm, sett flasken tre meter unna på en bøtte, kast ball på flasken, hvs du ikke klarer det: straffemunkholm. To grepa jenter fra gruppen vår klarte det. 🙂 Etter at den oppgaven ble løst, ble vi tatt med den i kjelleren på internatet, der Gandalf satt med noen gåter til oss. Tre stykker. Vi klarte bare to, og skulle derfor bli spist, men vi kom oss unna.

IMG_9230

Foto: Siste scene.

Hoh! Er dere med meg? Kult. Nå gikk vi i dusjen og ordnet oss slik at vi hadde på oss våre fineste filler, og var klare for den røde løperen. Guttene sto stilig oppstilt i matsalen og ønsket oss velkommen, skjenket oss med ingefærøl, vann og saft og sa at vi så pene ut. Maten var tapas og med brownie og is til dessert – de kjenner oss for godt. Midt i middagen kom damenes tale ved Erlend Arnesen, og han talte de vakreste ord slik han ble helt rørt selv. Intet øye var tørt.

Etter fantastisk middag, var det duket for show i Olvesalen. Bakerst i lokalet åpnet «Rumpa Bar» med hyggelige bartendere som mikset de villeste drinker som vi kunne nyte inntil en utrolig morsom forestilling. Høydepunktet var avgjort Burlesk. Gutta… Alt vi jenter lærte om Vogue den dagen, kunne vi nok ha lært av å se Burlesk-selvtilliten til disse tøffe guttene et par/tre ganger. Vi fikk se det to.

Resten av kvelden var det dans til live band som hadde konsert og bare bra S. Drømmedag. Drøm på alvor.

Lørdag gikk for guttene til å rydde opp alt. Jentene gjorde som de ville denne dagen. På kvelden var det konsert med et band fra Leeds College of Music, noe som var fint og spesielt nyttig for de som skal bli elever der fra høsten av.

Kvelden ble rolig for en del, med MGP og popcorn i amfisalen. Stemning.

I dag er det en rolig søndag. Det har skjedd mye, og det er mer i vente. Det blir fullt kjør frem til påske, så pust mens du kan!

Ha en trivelig uke=)

– Ingrid Lovise