Trøndertun Times goes online!

Blogg av Ingrid Lovise Anvik Hellenes,
redaktør i Trøndertun Times og elev på poplinja 16/17

Hallo! Mitt navn er Ingrid Lovise Anvik Hellenes, jeg er 19 år, og er en av 150 heldige ungdommer som er elever ved Trøndertun Folkehøgskole skoleåret 2016/17. Jeg er redaktør i Trøndertun Times, en veggavis som verken kommer ut daglig, ukentlig eller månedlig, men plutselig. TrøndertunTimes følger opp hverdagen i det store og små her på Trøndertun, og på søndager vil det fra nå publiseres et innlegg på denne websiden, som også gir øvrige interesserte et innblikk i denne boblen vi befinner oss i. Så det var en liten orientering om situasjon og idé.

img_6876

Foto: Sommernatt ved elva…

Det første vi kan slå fast er at vi nå har vært her i fem uker. 35 dager. 840 timer (+/-). Hvordan går det? Jo, vi begynner å bli kjent. Vite hva hverandre heter, hva vi spiller/danser, hvor vi kommer fra.. Det er kult. Det siste altså; hvor kommer vi fra? For vi kommer jo fra hele Norge! «Hæ? Hvor er det?» «Åh, kommer du fra der? Der har jeg familie! Kjenner du hun? Han da?» «Oi, serr, lættis, der var jeg på ferie i sommer. Kjenner du han? – Lol, haha, kjenner og kjenner….hvis du skjønner 😉 »  Vi begynner også å skjønne mer og mer av det hverandre sier, for dermed å bli passelig dialektforvirret. Fordommer mellom nord og sør bygges også sakte, men sikkert både ned og opp, neida(joda).

img_6954

Foto: Fra en fin søndagstur.

De første ukene har båret preg av å finne ut av det som nå skal bli hverdagen vår frem til mai og til å bli kjent med både oss selv og andre på dette stedet. Det har vært ganske crazy tilstander, og sånn må det jo bli i en slik situasjon. Lærerne har bidratt aktivt til å la oss mingle med oppgaver som å bygge kunstverk av spagetti og marsmellows, konkurrere i kanonball, eggeløp, dansekonkurranser, heiarop-konkurranser og i det hele tatt. Da har vi konkurrert side om side med de vi bor på korridor eller i hus med, noe som styrker samholdet og gir oss litt Harry Potter-stemning. Ja, Harry Potter. Film. Når amfisalen ikke brukes til foredrag og allmøter, forvandles den til en top-notch kinosal, hvor det vises alt fra Shrek til Grease. =)

img_6903

Foto: Utforskning av mulighetene til spagetti og marsmellows. Bygget tok form, og ble en troverdig etterlikning av Big Ben. 

Ellers har mange funnet veien til Trondheim sentrum. Det er enkel bussforbindelse, med stopp rett utenfor skolen, så det er trygt, ja. For en uke tilbake spilte et band fra skolen på en scene i sentrum i forbindelse med Trondheim Kulturnatt. Vi stilte mannsterke fra skolen for å støtte og overvære konserten, og det vitner om godt samhold og stor interesse for det hverandre driver med her oppe. Vi må ha lært mye av den heiarop-konkurransen fra intro-uken =)

img_7230

Foto: Elevene som spilte på torget i Trondheim på kulturnatten. Det var god stemning!

Vi bor her nå. Vi bor her sammen. Hvordan går det? Ganske bra. Vi vasker klær, sengetøy, hus, rom, øverom, tømmer søppel, går tur med hunden..eller nei, vi har ikke hund her – det var tull. Mange savner det. Dyrene sine; både hunder, katter, brødre og søstre. Tur går de fleste en gang i blant da, men det skal jeg ikke fortelle så mye mer om nå, for vi setter strek her. Neste ukes innlegg kommer til å handle om diverse sprell vi finner på selv.

Ha en flott uke! 🙂