Trøndertun Times #2 – Sprell vi finner på selv

Blogg av Ingrid Lovise Anvik Hellenes,
redaktør i Trøndertun Times og elev på poplinja 16/17

«Du får ikke mer moro enn du lager selv,» et ordtak det er mye i, dog det lukter kamferdrops og fyrstekake lang vei. Ordtaket er absolutt høyaktuelt med tanke på hverdagen vår her på Trøndertun, og kanskje er det en indikator på at vi begynner å dra på årene…Neida, tvert om, det handler bare om det faktum at vi her har mye fritid og frihet sammenliknet med tidligere, og slik vi har lært opp gjennom årene, så følger ansvar med friheten. Nå har vi ansvar for å gjøre hverdagen og helgene slik vi ønsker dem, og med denne innledning har jeg peilet oss inn på der jeg slapp i forrige innlegg. «Sprell vi finner på selv». Sprell, faktisk.

Vi har, eller rettere; jeg har i allefall, og føler meg temmelig sikker på at jeg snakker for så godt som alle, når jeg sier at vi har det, og har hatt det veldig gøy så langt. Vi har mye frihet og tid til disp, og det er svært mange ansvarsbevisste og spreke ungdom her, som tar tak og får ting til å skje. Dagene er som store, hvite lerret, og med 150 kreative sjeler, må jo det bare bli unike kunstverk.

img_6940

Foto: Fra dramatisering. Hus 1 ga oss en rørende versjon av Reveenka med Håvard i hovedrollen.

Hver uke siden oppstarten har vi hatt elevkvelder. Da er det slik at én klasse har ansvaret for å arrangere noe gøy for alle elevene på kveldstid en kveld i uken, ofte onsdag. Det har også vært mange slike arrangementer som ikke har vært arrangert av en spesiell klasse, men av en gruppe som har kjøkkentjeneste en uke, eller andre ansvarsfulle enkeltpersoner. Ofte har vi konkurranser, der vi viderefører Harry Potter-modellen med hus/korridorlag, som styrker samholdet i visse korridorer mer og mer. Det er på kanten til skummelt hvor sammensveiset enkelte korridorer har blitt. Jeg hørte forleden kveld at Sør 1 driver og har felles tannpuss. Midt 1 har så smått begynt å pusle med en aldri så liten dramaserieproduksjon, og Øst 1 hadde felles kveld på byen fredag. Det blir spennende å følge denne utviklingen.

img_7305

Foto: Fra instrumentalklassens beat-for-beat kveld.

Tilbake til aktivitetene: Vi har hatt quiz, diktkonkurranse, åpen mic-kveld, dramatisering av eventyr, karaokekveld, åpningsfest av bomberommet med saft og godteri osv.. Vi har også hatt større arrangement, som Trøndertun Grand Prix i arrangement av popklassen, og tidenes «Beat for Beat» med instrumentalklassen. Denne uken arrangerte vokalklassen «Trøndertun Horrorstory» der vi fikk prøvd oss som etterforskere en mørk og regnfull høstkveld – det var skikkelig skummelt.

img_7153

Foto: Fra Trøndertun Grand Prix. Publikum.

Ellers tar vi oss i blant noen turer inn til Trondheim for å få påfyll i både glass og sinn. Senest i går var en større gjeng for å oppleve Bernhoft på Samfundet, og forrige helg var noen for å bowle. I dag har vokalklassen konsert på Antikvariatet, og etter dette har noen snakket om å ta seg en svømmetur i Pirbadet. Apropos svømming, så er det ikke mange ukene tilbake at noen ekte vikinger tok en bil og kjørte av sted for å finne seg en badeplass. Det er sprekt. Barskt.  Ellers er det startet opp en tøyeklubb og yogaklasse. Vi går fremdeles turer, noen løper, spiller fotball, trener med og uten de kraftige karene i Melhus vektløfterklubb, øver, øver, øver, spiller billiard, yatzi, gamer, popper popcorn, steker vafler og grandis osv. Lyden av vannkoker er også så godt som konstant her, og det sier kanskje noe om sesongen. Det er dags for varme drikker. Og nesespray med menthol. Og Antibac. Vi tar godt vare på hverandre.

img_7335

Foto: Gutta på (by)tur.

Valgkampen er et hett tema i disse dager, og mandag valgte vi endelig elevrådsleder, slik at elevrådet nå er komplett og klart for å sette i gang. Det blir spennende med elevrådsarbeid i ledelse av Jon Erik, som spiller trommer. Han er en taktfull person (ka-dum-tshh 😉 )

Om akkurat én uke er vi ikke på Trøndertun. Da har vi alle flydd ut i hver våre retninger, hjem til hver vår base. Det er kanskje godt. Komme ut av boblen og få litt perspektiv på ting. Samt hente vinterjakken. Kanskje er det det viktigste – det begynner å bli kaldt.

Det gjenstår bare å ønske alle to fine høstuker!